Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter en platt första halvlek – en upphämtning som ger mersmak

/

Att ligga under med 0–2 mot serieledarna i halvtid kan kännas oerhört tungt.
En Härnösandsskalle och en isländsk vänsterfot senare kan det vara helt omvänt.
– Vi visar på stor karaktär som kommer tillbaka, säger poängräddande Rúnar Sigurjónsson.

Annons

Redan fyra minuter in i matchen såg det ut att kunna bli en tung dag á la Malmö hemma för Giffarna.

Halmstads före detta "Sundsvallsdödare" Mikael Boman petade in öppningsmålet innan Lasse Vibes kanonskott letade sig in i Naurins högra kryss. Där och då var det nog inte många av de drygt sex tusen besökarna som kunde tänka sig att hemmalaget skulle knipa en poäng.

Läs mer: Lundström kan vara på väg bort från Giffarna

– Vi förlorade alldeles för mycket boll och spelade med alldeles för stora risker i de val vi gör i första halvlek. I halvtid var vi till att börja med förbannade, innan vi blev konstruktiva i vad vi skulle göra i andra, säger Joel Cedergren.

Om det var en utskällning eller konstruktiv kritik som lyfte laget är oklart, men det var tydligt att det funkade.

Joakim Nilsson reducerade på hörna för att därefter sätta i princip alla tacklingar klockrent. För Rúnar Sigurjónsson var det omvänt. Först en bollvinst på offensiv planhalva, följt av ett väggspel med Pa Dibba och till sist ett vänsterskott via försvarare in bakom John Alvbåge i "Blåvitts" kasse.

– Det kanske var lite turligt, men tidigare har vi inte riktigt haft turen med oss. Så det var välkommet, säger Sigurjónsson vars mål gav Giffarna en poäng.

– De båda halvlekarna var som svart och vitt. Det är för dåligt i första, men vi visar på stor karaktär som kommer tillbaka. Förhoppningsvis kan vi bygga vidare på det här nu under hösten.

Tränare Joel Cedergen var givetvis även han nöjd med att lämna planen med en pinne.

– Poängen är en sak, men det är på det sätt vi gör det. Att vi tar oss samman, reser oss och visar att ingenting är kört. Vi är till och med nära att göra 3–2 där i slutet. Jag kan inte säga att det är vi som ska vinna matchen, men vi var förtjänta av en poäng, absolut.

Giffarnas poäng innebär att de just nu ligger två poäng ovanför kvalstrecket, på samma poäng som Falkenberg och Hammarby.

Härnäst väntar ytterligare en tuff batalj när man gästar AIK på Nationalarenan nästa söndag.

Mer läsning

Annons