Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Englund är redo: "Klart jag vill spela"

/
  • Leo Englund och Pa Dibba har tränat ihop under veckan och, som det sett ut, pratat mycket kring olika matchsituationer.

Han har bara fått en match från start, borta mot Örebro i våras. När GIF Sundsvall gästar AIK på Nationalarenan i kväll är Leo Englund redo att starta.
– Klart jag vill spela, säger anfallaren.

Annons

Upphämtningen från 0–2 till 2–2 mot serieledande IFK Göteborg senast gav ett rejält självförtroende. Nu hoppas GIF kunna rida på vågen när ett annat topplag står på tur: hemmastarka AIK.

Solnalaget har sex segrar och en oavgjord så här långt i år på Nationalarenan Friends Arena.

Från start i GIF kan det bli en överraskning på topp, i alla fall sett till veckans träningar. Där har Leo Englund matchats friskt tillsammans med Pa Dibba, och de båda har setts diskutera olika situationer och fått instruktioner från tränarna Joel Cedergren och Roger Franzén.

– Det har känts bra den senaste tiden, och jag har ändå varit nöjd med den speltid jag fått. Men det är klart att jag vill spela från start, det vill alla. Konstigt vore annars, säger Leo Englund.

Hittills i år har det bara blivit en match från start för Englund – i 3–1-segern borta mot Örebro den 20 april. Därefter har det bara blivit inhopp medan Johan Eklund tagit plats bredvid Pa Dibba.

Själv tycker han att utvecklingen går åt rätt håll.

– Jag har blivit lite rejälare i mitt spel, men egentligen går jag framåt med allt. Det känns som att jag tagit ett kliv i år, säger han.

Roger Franzén är som vanligt förtegen när det gäller vilka som kan starta, men ser positivt på de besked han fått från Englund så här långt.

– Skulle det bli så är Leo redo att starta. Han är en kraftfull, rörlig och dynamisk spelare som har utvecklat sitt spel på planen. Han är fortfarande i en fas då han utvecklas mycket, säger han.

Även Daniel Sliper har på träningarna sett ut som en startspelare. Inhoppet mot "Blåvitt", då han ersatte Adam Chennoufi i paus, bör knappast ha försämrat yttermittfältarens chanser till spel.

Läs också: Så är läget i GIF inför matchen

Mer läsning

Annons