Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreställningen som kom av sig

/

GIF Sundsvall var det bättre laget i den första akten.
Men vad hjälpte det när Djurgården drog ner ridån med två mål innan föreställningen var slut.
– Det är det där klassiska, första målet är väldigt viktigt i fotboll. .

Annons

Det säger Robbin Sellin efter matchen mot Djurgården. Både han och resten av GIF Sundsvall inledde med stort självförtroende mot Djurgården. Lars Gerson testade vänstern, Robert Lundström provade högern, Pa Dibba slog ett giftigt inlägg mot Eklund och lite så där höll det på i den första halvleken. Närmast kom just Eklund som nådde högst strax innan halvtid, men den bollen räddade Djurgården Tim Bergström – på mållinjen.

– Det är så små marginaler. Hade den där bollen gått in hade det kanske sett annorlunda ut. Vi spelar ganska okej, men det blir för mycket bolltapp i den andra halvleken, säger Robbin Sellin.

hemvändaren Kevin Walker slog en frispark i sex minuter in i den andra halvleken som for både hit och dit innan Omar Colley skickade in den bakom Tommy Naurin i GIF-målet.

– Vi var det bättre laget i den första halvleken, men när de får ett tidigt mål i andra går vi ner oss. Det blir jobbigt för oss och vi får inte till det, det gör att vi dräneras på energi, säger tränare Joel Cedergren.

Bara sju minuter efter första målet bjöd Djurgården på ett klassmål med några direktpassningar och ett kliniskt avslut på nick av Nyasha Mushekwi.

När Djurgårdens Daniel Berntsen strax därpå drog en halvvolley så att bollen studsade på insidan av ribbkryssat i den 64:e matchminuten började Djurgårdsklacken också att studsa.

Och den fortsatte att studsa.

För sedan hade Djurgården huvudrollen.

Birollerna tog Adam Chennoufi hand om.

Han inledd som central mittfältare, flyttades ut på vänsterkanten, sedan upp på topp och ut på högerkanten.

– Jag har mina roller, tränarna kan använda mig på många olika sätt, men i dag fungerade det inte riktigt, säger Chennoufi.

Nog försökte Giffarna skriva om pjäsen.

– Vi gick över och spelade ett rakare spel med längre bollar för att försöka hitta in bakom motståndarna, men det fungerade inte heller, suckar Chennoufi.

Djurgården skapade egentligen inte så många chanser. Tre fick Joel Cedergren det till.

– De är bara att konstatera att de är väldigt effektiva. De har tre målchanser och gör två mål, lite för enkelt, säger han.

Mer läsning

Annons