Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första målet för Kevin Walker

Formstarka Djurgården fortsätter att vinna.
–Laget tog fjärde raka segern, och det rejält, när Gefle besegrades med 51. Kevin Walker gjorde sitt första mål för klubben när han precisionssköt in 3–0 vid Emil Hedvalls högra stolpe.

Annons

– Underbart, en helt otrolig känsla. Jag är glad för att vara här, Djurgården är en fin klubb att spela för.

Det första målet kom redan i den femte matchminuten. Jesper Arvidsson satte 1–0 på straff efter att Haris Radetinac, som var tillbaka i startelvan, gjorts ner i straffområdet.

Tvåan kom en kvart senare och var söndagskvällens snyggaste. Kerim Mrabti skarvade vidare ett långt inkast till Daniel Berntsen, som från distans stänkte upp bollen i krysset bakom Emil Hedvall i Gefles mål.

Och när Kevin Walker satte 3–0, framspelad av Radetinac, i den 40:e minuten var saken klar – tränaren Pelle Olssons gamla lag skulle inte kunna störa hans nya lag den här gången.

Det var Djurgården som i 4–4–2-formation lugnt och kontrollerat förde matchen, och spelade ut de jagande Gefle-spelarna. Omar Colley ökade på till 40 strax efter paus. Gefle fick – förvisso in ett tröstmål från Johan Bertilssons fot via stolpen, men Djurgården fick det sista ordet i målprotokollet när Sebastian Andersson satte 5–1 i den 68:e minuten.

Den enda sviten som överlevde kvällen var Djurgårdens segerrad, som nu utökats till fyra raka efter den tråkiga säsongsinledningen med en oavgjord och två förluster.

För Gefle ser det kämpigare ut. Laget har inte vunnit sedan de två inledande segrarna, och har bara tagit två poäng på de fem senaste omgångarna. Gefle har ett förskräckligt facit på bortaplan. Det blev 1–3 mot AIK, 1–4 mott Norrköping och nu 1–5 mot Djurgården.

I nästa match åker man till Olympia för att möta Helsingborg. 1–6 då?

Nästa hemmamatch är mot GIF Sundsvall när den nya arenan Gavlevallen invigs. Den 20 maj.

Läs mer här, läs Gefle Dagblads krönikör Stisse Åbergs tankar från mathcen: En ny utförsäljning – men jag skyller mest på Olssons analys.

Mer läsning

Annons