Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF: "Nu vill vi klättra uppåt"

Allsvenskan, omgång 21.
GIF Sundsvall–Falkenbergs FF, Norrporten Arena 19.00.

Annons

Läget i laget

Stefan Ålander har ett ömmande knä och får stå över. Lloyd Saxton har börjat trappa upp sin träning men är fortfarande handledsskadad. Daniel Sliper missar sannolikt resten av säsongen. Granit Buzuku, Peter Wilson och Filip Tägtström är inte uttagna.

Så spelar GIF

Tommy Naurin – Eric Larsson, Joakim Nilsson, Jón Gudni Fjóluson, Dennis Olsson – Adam Chennoufi, Lars Krogh Gerson, Rúnar Mar Sigurjónsson, Sebastian Rajalakso – Pa Dibba, Shpetim Hasani.

Avbytare: Robert Hammarstedt, Marcus Danielsson, Erik Granat, Simon Helg, Sebastian Rajalakso, Leo Englund, Johan Eklund.

Tränarsnack

– Det är ingen stor grej för mig att skapa historia, men det hade varit kul. Det viktigaste är att prestera bra. Men framför allt får vi ett bra avstånd ner i tabellen om vi vinner. Vi hade målsättning att bli tia och det är vi nu. Då vill vi klättra uppåt. Vinner vi får vi andrum nedåt, då ska det väldigt mycket till om vi blir indragna i bottenstriden.

– Falkenberg har gjort hälften av målen på inlägg. Det är tydligt var de söker spelet. Vi måste hantera situationen på kanterna så de inte får slå dem, och samarbeta centralt när bollarna väl kommer in. Vi hade jobbigt med det i våras, men nu har vi varit bra på det spelet.

– Den här månaden har varit väldigt viktig. Vi har skapat ett bra utgångsläge redan och vinner vi i morgon behöver vi det, för vi möter lag på den övre halvan nästa månad.

Motståndarprofilen

20) Calle Wede. Falkenberg vill anfalla med inlägg och då är Calle Wede killen att stoppa på kanten. 25-åringen har enormt känsliga fötter och smak för både fina mål och framspelningar. Förra gången han mötte Sundsvall drog han in en drömfrispark. Fem assist har det blivit så långt i år.

Notera att

... GIF Sundsvall har tre nollor och tre raka segrar, vilket är klubbrekord. Ska det bli en fjärde? Falkenberg har förlorat tre i rad.

... Robbin Sellin är avstängd efter sitt röda kort mot Örebro.

... Gustaf Nilsson är en kille att passa sig för i FFF. 17-åringen har gjort tre mål på fyra matcher.

Så följer du matchen

Via vår liverapportering på st.nu/sport, i P4:s sportsändningar i radio eller på CMore.

Mer läsning

Annons