Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF:s försvarspussel

/
  • En rekordung backlinje, med snittåldern 21,5 år, ställde upp under torsdagens träning.
  • Granit Buzuku gjorde sin första träning sedan mittfältaren kom tillbaka från Norge.

På söndag väntar serieledaren när allsvenskan startar om. Med Robert Lundström avstängd, Eric Larsson skadad och ytterligare frågetecken i backlinjen har GIF Sundsvall ett klurigt pussel att lägga.

Annons

Den andra halvleken i förra helgens träningsmatch mot Örebro beskrevs av målvakten Tommy Naurin som en av de sämre laget har gjort. Försvarsspelet stämde inte, och den nykomponerade backlinjen med Stefan Ålander till höger fick en jobbig eftermiddag på nya Gavlevallen.

– Vi kom ur position för mycket i andra halvlek och bjöd på för många målchanser. Inför nästa match måste vi ha med oss att göra rätt värderingar, säger tränaren Joel Cedergren.

Och på söndag kommer försvaret att ställas på prov ordentligt. Serieledande IFK Göteborg kommer på besök, och med det ett snabbt omställningsspel anfört av dansktrion Lasse Vibe, Jakob Ankersen och Sören Rieks.

Men GIF:s förutsättningar kunde vara bättre. Robert Lundström är avstängd, och en av de tänkbara ersättarna, Eric Larsson, är skadad. Stefan Ålander spelade högerback mot Örebro men deltog inte på gårdagens träning på grund av en känning i ljumsken. Enligt Cedergren ska det dock inte vara någon fara till matchen.

Som om det inte vore nog fick Joakim Nilsson en smäll på benet i slutet av träningen och klev av.

Sedan tidigare är Marcus Danielsson skadad och är inte redo för spel än.

– Vi har inte så många rena försvarsspelare, men jag känner ingen oro inför matchen. Det gör jag aldrig. Vi har många bra spelare som kan gå in, säger Joel Cedergren.

Backlinjen bestod i går av Erik Granat, 19, Joakim Nilsson, 21, Jón Gudni Fjóluson, 26, och Dennis Olsson, 20. En rekordung uppställning om den skulle stå sig.

Deltog i går gjorde även Granit Buzuku, som gjorde sin första träning efter återkomsten.

Mer läsning

Annons