Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Giffarna tog en tredje raka rekordseger

/
  • Rúnar Sigurjónsson agerade återigen matchhjälte för Giffarna när man tog tre viktiga poäng mot Örebro.

Inte sedan 1988 har GIF Sundsvall tagit tre raka segrar i Allsvenskan.
På lördagen var det dags igen när man besegrade Örebro.
Som så många gånger förr var det Rúnar Sigurjónsson som sköt hem tre poäng till Giffarna.
– Håller man nollan behövs bara ett mål, säger segerskytten.

Annons

I den första halvleken skulle det mesta handla om en utebliven straff när Leo Englund vek in från högerkanten och blev till synes fälld av en ÖSK-försvarare. Domaren Nermin Cisic valde att fria till hela Norrporten Arenas stora förtret.

Tio minuter in i den andra halvleken skulle det vara dags för ännu en straffsituation när Robbin Sellin gick ner i straffområdet.

Återigen ingen straff men efterspelet skulle resultera i att domaren fick plocka fram sin kortlek sedan Sellin delat ut sen spark mot Robert Åhman-Persson. När tumultet som uppstod lagt sig blev Sellin visad det röda kortet.

– Vi får energi av det på något sätt och de får inte det. Det är ju mentala aspekter, säger tränaren Joel Cedergren.

Det decimerade GIF-laget ångade på och skulle till slut få utdelning när Sebastian Rajalakso kastade långt. Bollen damp till slut ner framför Rúnar Sigurjónssons fötter.

– Jag kunde inte förstå hur jag var så ensam. De var elva man mot tio men ingen var där. Jag hade mycket tid på mig men beslutade mig för att klippa till på ett, och bollen gick in lite turligt, säger segerskytten.

Men det kan finnas andra som skulle vilja ha sitt namn i målkolumnen.

– Adam (Chennoufi) sa att han var på den och försökte få målet. Men jag hoppas att de sätter den på mig, flinar Sigurjónsson.

Islänningen agerade likt många gånger förr matchhjälte och får lovord från sin överman.

– Runar är en riktigt duktig spelare och han kommer att bli bättre ju längre hösten lider. Lagerbäck har tagit ut honom i landslaget och det säger en del om vilken klass han håller, säger Cedergren.

Segern innebar Giffarnas tredje raka seger, vilket är en tangering av deras rekord.

– När man förlorar är det viktigt med resultat och prestation och det tycker jag att det är nu också. Resultatet är fantastiskt bra, tre raka. Det har varit bra defensivt, men offensivt har vi något att jobba på.

Mer läsning

Annons