Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Giffarna toppar Allsvenskans publikliga

/

Giffarna ligger långt ner i tabellen – men toppar Allsvenskans publikliga. Inget annat lag har ökat antalet åskådare lika mycket som GIF Sundsvall.
– Vi har sett att vi har ett bra snitt, det är såklart jättetrevligt, säger GIF Sundsvalls klubbchef Henrik Wikström.

Annons

GIF Sundsvall är allra bäst av alla klubbar i Allsvenskan när det kommer till publikökning. 39,4 procent fler åskådare har tagit sig till Norrporten arena i år.

– Det är jättetrevligt att vi har en Sundsvallspublik som kommer till arenan, det känns som att det finns ett uppdämt behov av att se allsvensk fotboll i Sundsvall, säger Henrik Wikström.

Två stormatcher med Djurgården och Malmö FF har bidragit till den ökade publiksiffran, men även andra saker vill Wikström framhålla.

– Vi har jobbat mycket med att synas i sociala medier och Sundsvalls Tidning till exempel, men vi vill och ska göra mer på den fronten. Vår målsättning är att alla i Sundsvall ska ha varit på åtminstone en match per säsong, säger Henrik Wikström.

Publiksiffran är glädjande även ekonomiskt.

– Det är viktigt för vår ekonomi med stor publik. Ska vi ha allsvensk fotboll i Sundsvall så gäller det att vi får publik, säger Henrik Wikström.

Men totalt sett är det en bit kvar till de största i Allsvenskan, Hammarby drar mest publik med 25 636 åskådare i snitt på Tele2 Arena.

Tyngst går det för Helsingborg och Falkenberg som tappat 15 procent.

Allt enligt SVT Sportens publikliga

Mer läsning

Annons