Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är fyra historiska GIF-spelare

/

Titta noga på bilden.
Den är historisk.
– GIF Sundsvall har aldrig haft så här många spelare som samtidigt har spelat tävlingsmatcher för olika seniorlandslag, säger Urban Hagblom.

Annons

Sportchefen mår bra nu.

På söndagen vann GIF Sundsvall borta mot guldkandidaten Elfsborg och kort därefter lämnade Giffarna av fyra spelare ur A-lagstruppen på Arlanda. Landslagsuppdrag väntade.

För Lars Gersons Luxemburg och Rúnar Már Sigurjónssons Island väntar dubbla EM-kvalmatcher. Luxemburg möter Makedonien och Vitryssland i sin grupp och Island ställs mot Holland och Kazakstan.

Dessutom åkte Pa Dibba till Gambia för att möta Kamerun i kvalet till de Afrikanska mästerskapen och Joakim Nilsson är uttagen i Håkan Ericsons U21-trupp som ska inleda kvalet till nästa U21-EM med att möta San Marino.

– Det är oerhört glädjande och det är ett kvitto på att Sundsvall är en fin utvecklingsmiljö för våra spelare, säger Urban Hagblom och tillägger:

– Det är fantastiskt kul. Tre av de här spelarna har ju lyckats nå den här nivån genom att utvecklats i GIF Sundsvall, säger han och syftar på Sigurjónsson, Dibba och Nilsson.

Nu kommer kvartetten vara borta från klubblaget i nästan två veckor innan de återvänder ett par dagar före nästa allsvenska GIF-match, hemma mot Åtvidaberg 14 september.

Värt att notera är också att talangen Filip Tägtström spelar en fyrnationsturnering med P17-landslaget 3-7 september.

– Nu hoppas vi att de får speltid och kommer tillbaka som ännu bättre fotbollsspelare, säger Urban Hagblom.

Mer läsning

Annons