Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här kommer rätt sida av Larsson

När opetbare Robert Lundström är såld är det slutligen dags.
Eric Larsson ska sluta spela vänsterfotad – nu är han tillbaka på kanten han trivs bäst.
– Jag har hela tiden varit redo att ta chansen om jag får den, säger Giffarnas "nye" högerback.

Annons

När Dennis Olsson var skadad i våras fick högerfattade Eric Larsson chansen som vänsterback. Han tog den och behöll den i 13 matcher, tills han bröt revbenen innan sommaruppehållet.

Men det har aldrig varit på vänsterkanten han trivts bäst, även om genombrottet i GIF-tröjan kom där. Han har velat ha den där platsen som Robert Lundström haft. Som högerback.

– Jag har velat spela där, men "Robban" har gjort det riktigt bra, säger Larsson.

Nu är Lundström såld till Vålerenga och direkt efter hans avskedsmatch sa Roger Franzén, i samband med presskonferensen, att ersättaren redan fanns inom laget.

– Vi har redan en bra högerback i Eric Larsson.

Nu ska han få komma ut på kanten som är naturlig för honom. Och då kan vi vänta oss en annorlunda lirare.

– Offensivt blir det skillnad. Det är lättare att ta emot bollen med högern och lättare att komma till inlägg. Jag vill gärna komma till inlägg med högern.

Som vänsterback fick han nöta mycket extra med vänstern och lägga fokus på andra saker än han var van vid. Något han i dag ser som en nyttig skola.

– Jag kanske inte har utvecklat det offensiva spelet så mycket under våren, men mycket annat. Roger och Joel (Cedergren) har velat att jag ska värdera passningarna och spela lite enklare. Det har varit bra för mig.

Larsson har ett utgående kontrakt med GIF Sundsvall, men en förlängning ser inte orimlig ut.

– Vi har en dialog. Man kan väl säga att båda är intresserade av varandra.

På måndagkvällen väntar nu Kalmar borta. Som av en händelse var det just mot Kalmar som Larsson skadade sig och tappade platsen i startelvan. Nu kan han få revansch.

– Vi vet att de är starka i boxen och bra på att komma till inlägg. Det har vi tränat på i veckan och det har sett bra ut.

Inlägg, då får du mycket att göra?

– Precis.

Mer läsning

Annons