Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Nilsson går till Holland

/
  • Joakim Nilsson gör sin sista match i GIF-tröjan på lördag.
  • Med en lätt packning begav sig Joakim Nilsson ner till Holland och Nijmegen under torsdagen för läkarundersökning och påskrift.

Nu bekräftar GIF Sundsvall att Joakim Nilsson lämnar klubben för holländska NEC Nijmegen. Sista matchen för Nilsson blir lördagens hemmamöte med Halmstad.
Dessutom ryktas Robert Lundström vara klar för norska Vålerengen, men det avfärdas av GIF.

Annons

Precis som ST-sporten kunnat avslöja blir det en flytt till Holland och NEC Nijmegen i Eredivisie för GIF Sundsvalls mittback Joakim Nilsson.

Nu bekräftas övergången av GIF:s sportchef Urban Hagblom.

– Det är klart att han lämnar. Halmstad blir sista matchen, säger han.

Det finns dock ett litet aber, som alltid vid övergångar. En läkarundersökning ska genomgås, därför flyger Nilsson direkt efter torsdagsträningen ner till Holland för en blixtvisit.

– Om jag klarar den kommer jag att skriva på, säger Joakim Nilsson.

Därefter väntar flyg tillbaka till Sundsvall och den viktiga ödesmatchen mot Halmstad på lördag. Nilsson, som på matchdagen tvingades lämna återbud mot AIK senast, lämnar klartecken för spel.

– Jag är tillgänglig för spel, säger han.

Enligt uppgifter ligger övergångssumman på omkring tre miljoner kronor. Dessutom ska det finnas en vidareförsäljningsklausul med i avtalet som GIF förhandlat fram.

För 21-åringen väntar ett nytt liv i en helt ny miljö.

– Jag vet inte så jättemycket om dem än mer än att de är nykomlingar i högstaligan och att det inte finns några fler svenska i laget, säger Joakim Nilsson.

Under torsdagen går även SportExpressen ut med nyheten att högerbacken Robert Lundström säljs till norska Vålerengen. Klubbarna ska ha kommit överens om en övergångssumma för Lundström, som har utgående kontrakt med GIF.

– Vålerengen kommer bli ett bra steg för Robban och vi åker till Oslo närmsta dagarna för att göra klart avtalet, säger hans agent Daniel Majstorovic till tidningen.

Från GIF Sundsvall låter det dock annorlunda.

– Jag kan bekräfta att vi för en dialog, men ingenting är klart än, säger Urban Hagblom till ST-sporten.

Läs också:

Uppgifter: Klubbarna överens om GIF-mittbacken

Holländsk storklubb jagar Jocke Nilsson

Lundström kan lämna GIF – besökte klubb

GIF-backen ryktas vara på väg till Norge

Mer läsning