Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klassisk klubb kan bli Hammarstedts nästa adress

/

Degerfors IF söker en mittback.
Kanske har man hittat honom i Sundsvall.
Robert Hammarstedt är på besök hos det röda vita laget.

Annons

Tiden i allsvenska GIF Sundsvall blev kort och skadedrabbad.

Den varade en höst och sedan valde Robert Hammarstedt och klubben att gå skilda vägar.

Men nu är mittbacken fri hjärnskakningar och skador och på jakt efter en ny klubbadress – kanske i form av Degerfors IF i Superettan.

– Jag är här nu, säger 27-åringen och fortsätter:

– Jag kom ner i onsdags och kommer att träna med dem två dagar. Sedan får jag se vad som händer. Jag ska känna mig för och få en uppfattning om klubben.

Men Degerfors lockar.

– Det är absolut intressant, Degerfors är en gedigen klubb som spelar bra fotboll. Spelmässigt känns det här jätteintressant och de ser ut att få ett ganska bra lag också, säger försvarsspelaren.

Han känner inte tränaren Patrik Werner eller någon av spelarna sedan tidigare, men har ändå en bild av Degerfors sedan mötena mot dem i Superettan med Östersunds FK.

– I ÖFK hade vi väldigt svårt för Degerfors, det var kanske det lag i Superettan som spelade mest likt oss, säger Hammarstedt och fortsätter:

– De störde oss rejält.

Den spelskicklige mittbacken vill spela så högt upp i seriesystemet som möjligt och Degerfors IF kan vara ett alternativ vad det lider.

– Vi får se vad det mynnar ut i, det är fortfarande väldigt tidigt, säger Hammarstedt och syftar på den delen av fotbollsåret som går under namnet silly season.

Läs också: Mittfältare allt närmare GIF Sundsvall – lämnar proffsklubb

Mer läsning

Annons