Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krönika: Forsberg skriver sin egen historia

Annons

Emil "Mini-Foppa" Forsberg är uttagen till A-landslaget, och den här gången är det i en trupp med de allra bästa och i tävlingssammanhang. Han ska spela och träna med Andreas Isaksson, Kim Källström – och Zlatan Ibrahimovic.

Jag tycker att det är välförtjänt. Forsberg har varit riktigt vass under den här säsongen med Malmö FF och tagit nästa steg i sin utveckling. Han har varit en av Allsvenskans allra bästa spelare och nu kommer belöningen för spelaren som fostrats i GIF Sundsvall.

Det är svårt att låta bli att imponeras över de steg som han tagit i sin karriär. Till Elitpojklägret i Halmstad ratades han i sista stund och 2009 tog han precis plats i GIF Sundsvalls talanglag Medskogsbron – om han inte hade lyckats hade han planer på att välja innebandyn före fotbollen.

I stället gjorde han en succévår och slog sig in i GIF Sundsvalls A-lag, något som jag skrev om i en krönika efter Forsbergs och Malmö FF:s SM-guld förra säsongen:

"Under våren 2009 exploderade Forsbergs karriär med debut i Superettan och i P18-landslaget. Samtidigt växte förväntningarna på en spelare vars farfar Lennart och pappa Leif varit två stora GIF-profiler.

Efter Emils debutmatch hemma mot Qviding ställde jag själv frågan om han ville plocka ner pappa Leifs tröja nummer tio som fortfarande hänger på Norrporten Arenas läktare.

Det ville han inte, och det gjorde han nog rätt i.

Med nummer 33 på ryggen har Emil Forsberg börjat skriva sin egen fotbollshistoria. Så långt innehåller den allsvenskt spel med moderklubben och ett SM-guld med Malmö FF.

Det lär komma mer för killen som inte slutade drömma".

Den krönikan skrevs alltså förra hösten – och under tisdagen kom det onekligen mer för Emil Forsberg. Sundsvallskillen är nu A-landslagsman i fotboll och på onsdagskvällen kan han föra Malmö FF till Champions League.

Det är stort.

Mer läsning

Annons