Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nilsson klev av efter lårskada

/
  • Nilsson fick ledas av planen och ersattes av Stefan Ålander.

I den 50:e matchminuten när Häcken tryckte på för ett ledningsmål tvingades Joakim Nilsson att gå in i omklädningsrummet efter en befarad bristning.
– Jag har aldrig haft en sådan känsla förut, säger den unge mittbacken.

Annons

21-åringen har startat de tre inledande matcherna i årets allsvenska. När laget möter Örebro på bortaplan är det dock osäkert om Härnösandssonen kommer att kunna komma till spel. Det efter att han var tvungen att avbryta måndagens match med vad som tros vara en bristning i baksida lår.

– Jag tog en maxlöpning och när jag hade kommit upp i fart, det var då det högg till. Jag har aldrig haft en sådan känsla förut, säger Nilsson.

Om det är en bristning i låret eller inte är svårt att säga samma dag som skadan inträffat. Nu väntar vidare undersökning under tisdagen för att fastställa hur stor skadan är och om han är spelklar till nästkommande match.

De matcher som hittills har avverkats har varit ett stort prov för den centrala försvararen som fått ett svar på hur han egentligen står sig i Allsvenskan.

– Tidigare har man ställt sig frågan om man håller på den här nivån, men jag tycker att det har gått jättebra. Vi hade som lag en dipp mot Malmö, annars är jag nöjd med det jag presterat.

Att återigen se sig själv i en startelva när benet är friskt har han inga problem med.

– Fortsätter vi att spela bra som lag så är det kanske inte en mittback man byter ut direkt. Samtidigt så har jag tuffa konkurrenter i Stefan och "Mackan", så det återstår att se hur det blir.

Mer läsning

Annons