Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nilsson redo för startplats

/

Han startade de tre första omgångarna i Allsvenskan innan olyckan var framme.
Joakim Nilsson skadade låret – men nu är han redo för startelvan mot Norrköping.
– Jag har ett väldigt sug efter att få spela inför hemmapubliken, säger mittbacken.

Annons

Joakim Nilsson fick kliva av hemmamatchen mot Häcken med en befarad bristning i låret efter att ha startat de tre första matcherna i årets allsvenska.

– Förutom matchen mot Malmö var jag väldigt nöjd med min och lagets prestation i de första matcherna, så skadan kom väldigt olägligt. Sedan var den inte så allvarlig som man trodde, men efter det har Stefan (Ålander) spelat i stället för mig. Det är klart att det är lite tungt att vara på sidan, men sådan är fotbollen, säger Nilsson.

Den unge mittbacken har följt de senaste matcherna från bänken, men av veckans träningar att döma så går han in från start mot IFK Norrköping på Stefan Ålanders bekostnad.

– Det blir en spännande match. Norrköping har gått bra så det kommer bli tufft, men vi har sett på matchgenomgången att det finns stora möjligheter till att spela den typ av fotboll som vi vill spela mot dem, säger Joakim Nilsson.

Är du redo för 90 minuter?

– Absolut, kroppen känns så. Nu när man är tillbaka är det klart man vill spela. Men det gäller att ha tålamod så kommer chansen så småningom.

Läs också:

Johan Eklund: "Vi ska ta tillbaka vår borg".

Avspark: Han tar plats i startelvan

GIF-talangens besked: Borta i över två månader

Ex-giffaren gör succé i grannlandet.

Mer läsning

Annons