Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nilsson står i centrum – berättar om proffsryktena

/
  • Joakim Nilsson ryktas vara aktuell för utländska klubbar. Samtidigt jagar hans GIF Sundsvall ett förnyat allsvenskt kontrakt.

Mechelen visar intresse.
Guldjagande AIK gästar Norrporten Arena.
Och GIF ska resa sig efter käftsmällen i Norrköping.
Joakim Nilsson befinner sig i händelsernas centrum.

Annons

Tidigare i somras var Joakim Nilsson på väg till holländska NEC Nijmegen innan affären sprack.

Under måndagen kunde ST-sporten sedan berätta att belgiska KV Mechelen träffat GIF Sundsvall för att diskutera mittbackens framtid.

– Jag visste inte om att de pratat med GIF. Klart att det är roligt att det finns klubbar som tittar på en om det är så, men ingenting kan ju hända nu innan säsongen är slut. Jag har inte hört så mycket under hösten och mitt fokus är på att spela bra här, förhoppningsvis få spela lite med U21-landslaget och att vi ska hålla oss kvar i Allsvenskan till nästa år, säger Nilsson själv om proffsryktena.

Han är fortfarande kvar i Sundsvall där han är startspelare i det GIF som jagar ett förnyat allsvenskt kontrakt.

Storförlusten mot IFK Norrköping (1–5) senast svider.

– Första halvlek är okej, sedan vet jag inte riktigt vad som händer i andra. De är bollskickliga och vi får inte riktigt tag på dem. De är överallt, och målen drar ned energin. Vi har inte analyserat matchen alltför mycket eftersom vi spelar nu igen, säger Joakim Nilsson och fortsätter.

– Nu känns det bra att spela igen efter käftsmällen senast, och det ska bli rolig att möta ett lag som slåss om guldet.

AIK är laget som kommer till Norrporten Arena, en klubb där Nilssons äldre broder Per tidigare spelat.

– Jag har sett en del matcher och AIK är ett passningsskickligt lag och starka som kollektiv. Tidigare har de kanske varit individuellt bra, men i år har de fått ihop det bra.

Ska ni förändra något i ert spel med tanke på insatsen senast?

– Vi har mest sagt att vi ska visa alla att vi inte är så dåliga som resultatet senast. Tidigare matcher har vi spelat bra så det gäller att inte grubbla för mycket. Ibland kommer det sådana matcher, det är sådant som händer.

Med sex omgångar kvar av Allsvenskan har GIF Sundsvalls avstånd ned till kvalstrecket krympt till fyra poäng.

– Klart man har koll, men jag försöker att inte titta för mycket på tabellen. Fokus är på vad vi kan göra och vi har fortfarande ett bra utgångsläge inför höstmatcherna som kommer. Vi har fokus på våra matcher, och på att försöka ta tre poäng mot AIK, säger Joakim Nilsson.

Mer läsning

Annons