Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Nollan" Naurin visar högform – men osäker på fortsättning i GIF

/
  • Tommy Naurin är en av flera spelare som lyft GIF till fina prestationer de senaste matcherna. Men blir han kvar?

Från femton matcher utan en enda nolla till tre nollor på fyra matcher. Tommy Naurins storspel har varit en viktig faktor till GIF:s senaste segrar.
Men frågan är om han är kvar efter säsongen.
– Jag kan ännu inte se hur det blir, säger han.

Annons

GIF Sundsvall är i fin sensommarform. Från att många gånger haft stolpe ut i matcher där man varit det spelförande laget har GIF vänt på steken.

I segermatcherna mot Hammarby och Kalmar hade GIF klart mindre bollinnehav än motståndaren. I stället visade man upp ett snabbt omställningsspel med hög effektivitet.

Och bakåt har det sett näst intill felfritt ut. Försvarsspelet har en annan pondus, och som sista utpost finns Tommy Naurin. En riktig "nolla" sett till de senaste omgångarna – GIF har hållit tätt i tre av fyra matcher efter att ha gått 15 matcher utan en enda nolla.

– Det är inget speciellt som har hänt. Vi har jobbat lika hårt som vi gjort resten av säsongen, men om möjligt skärpt koncentrationen ytterligare. Sen är det på håret om man ska hålla nollan i en match eller inte. Ibland är det lite tillfälligheter som gör det, säger Naurin.

Plötsligt har GIF ett gyllene läge inför hösten. Efter dagens match mot Örebro väntar ytterligare två matcher mot bottenlag, Falkenberg och Åtvidaberg, i de kommande omgångarna.

– Jag har inte funderat på vilka andra vi möter nu, men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte har koll på tabellen. Men för oss handlar det mer om att den största motståndaren bara kan vara oss själva, säger Naurin.

Men det är inte säkert att GIF får behålla sitt förstaval mellan stolparna. Göteborgarens kontrakt går ut efter säsongen och än så länge är det stiltje.

– Just nu har det varit relativt tyst från Giffarna. Jag jobbar på och njuter av stunden, men kan ännu inte se hur det blir nästa år. Jag trivs här men jag har en familjesituation som gör att jag måste tillgodose deras behov. Det ska kännas rätt var man än spelar, säger han.

Andra klubbar har hört av sig?

– Ja, det stämmer. Det blir väl så när man spelar bra, och även med tanke på den kontraktssituation jag är i. Men jag försöker inte fokusera på det, och det är kanske därför det har gått så bra den senaste tiden.

Mer läsning

Annons