Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Robert Lundström avbröt träningen

/
  • Robert Lundström var med under uppvärmningen men tvingades bryta efter några ruscher.

Mot Falkenberg tvingades han byta efter en smäll mot revbenen. På måndagen klev han av träningen. Robert Lundström är ett osäkert kort inför onsdagens bortamatch mot Halmstad. Dessutom avstod Dennis Olsson träningen på grund av en överansträngning.

Annons

Det var i lördagens bortamatch som Robert Lundström gick in i en duell med en Falkenbergsspelare. Smällen mot ryggen tog illa. Högerbacken fortsatte ändå spela, men till slut gick det inte längre.

– Jag provade en stund till men det blev bara sämre och sämre. Det gick inte att löpa och jag kände att smärtan kom, säger han.

Och det var samma sak på måndagen vid GIF:s träning på ett regnigt Norrporten Arena.

Lundström var med under uppvärmningen, men när det var dags för ruscher sackade han efter betänkligt. Därefter valde han att kliva av.

– Det var samma känsla som mot Falkenberg. Det gör ont och går inte att trycka ifrån i löpningarna.

En undersökning i söndags visade att ingenting var brutet, men att det rör sig om en inre blödning.

Trots det har Lundström inte gett upp hoppet om att finnas med när GIF gästar Halmstad på onsdagen.

– Jag hoppas kunna spela. Det finns ju tabletter och sprutor för smärtan. Nu är det dessutom bara två matcher kvar till uppehållet, så det är bara att bita ihop och sedan vila upp sig. Men det här ska nog inte ta så lång tid att återhämta sig från.

Han är dock inte den enda ytterbacken i GIF som är osäker inför bortamatchen.

Vänsterbacken Dennis Olsson medverkade inte alls på måndagens träning.

– Han har en överansträngning i ljumsken. Men vi jobbar på att få honom i form inför matchen, säger lagets naprapat Ida Sillman.

Däremot kan laget glädja sig över att Sebastian Rajalakso, som inte följde med till Falkenberg senast, var tillbaka i full träning. Detsamma gällde för Robbin Sellin, som fick en smäll mot knäet senast.

Läs också: Stjärnbacken revbensskadad

Mer läsning

Annons