Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så kommer Giffarna att ställa upp – nyförvärvet från start

GIF Sundsvall–Hammarby IF, Norrporten Arena, 19.05

Annons

Läget i laget

Peter Wilson, Johan Eklund och Lloyd Saxton är fortsatt skadade och kan inte komma till spel.

Marcus Danielson är tillbaka i full träning för första gången sedan oktober men har endast gjort en full träningsvecka vilket gör att det inte är aktuellt att matcha fullt ut.

Robert Hammarstedt och Granit Buzuku är inte med i matchtruppen, medan Erik Granath är kallad men kommer mest troligt att sitta på läktaren då man endast får ha sju avbytare.

Så spelar GIF

Preliminär startelva:

Tommy Naurin – Robert Lundström, Joakim Nilsson, Jón Gudni Fjóluson, Dennis Olsson – Robbin Sellin, Lars Krogh Gerson, Rúnar Már Sigurjónsson, Sebastian Rajalakso – Shpetim Hasani, Pa Dibba.

Avbytare: Jonathan Malmberg (mv), Stefan Ålander, Eric Larsson, Daniel Sliper, Simon Helg, Leo Englund, Adam Chennoufi.

Så spelar Hammarby

Preliminär startelva:

Ögmundur Kristinsson – Birkir Mar Saevarsson, Lars Saetra, Richard Magyar, Mats Solheim – Erik Israelsson, Philip Haglund – Kennedy Bakircioglu, Måns Söderqvist, Fredrik Torsteinbö – Linus Hallenius.

Avbytare: Tim Markström (mv), Oliver Silverholt, Jan Gunnar Solli, Lars Fuhre, Amadaiya Rennie, Imad Khalili.

Tränarsnack

Roger Franzén: Hammarby är skickliga i sitt omställningsspel och är väldigt direkta, så det måste vi se upp med. Det är framför allt omställningar och djupledsspel vi ska vara aktsamma med. Sedan är de väldigt starka i sin direkta återerövring av bollen vilket innebär att vi måste hitta en säkerhet i vårt sätt att gå från försvar till anfall. Kan vi lyckas lösa den knuten kan vi hitta sätt att kontra på dem.

Motståndarprofil

17. Linus Hallenius. Sundsvallssonen vänder återigen tillbaka till staden han växte upp i. Tre mål på 14 starter och två inhopp har det blivit för honom i år.

I GIF-tröjan när det begav sig gjorde han sammanlagt tio mål i seriespelet. Då som ytter, nu huserar han ensam längst upp på topp.

Notera att ...

... senast GIF vann en match i Allsvenskan var den 11 maj i år när de slog just Hammarby på bortaplan.

... Hammarby ligger fyra poäng före Giffarna på en elfteplats i tabellen.

... Johan Persson och Stefan Batan saknas i Bajen på grund av avstängningar.

... Hammarby inte har vunnit en enda match på bortaplan i år, medan Sundsvall inte har vunnit en hemmamatch i årets upplaga av Allsvenskan. Det lutar åt ett kryss alltså.

Mer läsning

Annons