Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så startar GIF mot Åtvid

GIF Sundsvall–Åtvidabergs FF, Norrporten Arena, 19.00

Annons

Läget i laget

Shpetim Hasani och Eric Larsson är avstängda. Vidare saknas Stefan Ålander (knä), Daniel Sliper (ljumske) och Robert Hammarstedt (hjärnskakning). Lloyd Saxton och Peter Wilson är tillbaka från skador, men är utanför matchtruppen.

Så spelar GIF

Tommy Naurin – Marcus Danielson, Joakim Nilsson, Jón Gudni Fjóluson, Dennis Olsson – Robbin Sellin, Rúnar Sigurjónsson, Lars Gerson, Sebastian Rajalakso – Pa Dibba, Leo Englund.

Avbytare: Jonathan Malmberg, Filip Tägström, Erik Granat, Simon Helg, Adam Chennoufi, Granit Buzuku, Johan Eklund.

Tränarsnack

– Åtvid behöver poäng, för dem är det här är en cupfinal. Det är ett lag med en spelande fotbollsfilosofi som spelat bra på slutet, men inte fått några resultat. Så vi kan definitivt inte slå oss till ro, vi resonerar också som att det här är en cupfinal, säger tränaren Roger Franzén.

Motståndarprofil

19. John Owoeri. Snabb, löpvillig och stark. En forward GIF får se upp med. Har hittills svarat för fem mål i årets allsvenska. För övrigt målskytt mot just GIF i våras.

Notera att ...

... tabelljumbon Åtvidaberg är i skriande behov av poäng. Uddamålsförlusterna är många, precis som kryssen. Faktum är att östgötarna bara har en seger och den kom hemma mot Falkenberg i slutet av april.

... GIF Sundsvall vann vårens möte på Kopparvallen med 3–2. Målskyttar då Joakim Nilsson, Johan Eklund och Pa Dibba.

... yttermittfältaren Robbin Sellin är tillbaka efter två matchers avstängning. Mittbacken Jón Gudni Fjóluson efter en.

... GIF befann sig i storform före landslagsuppehållet med fyra segrar på de fem senaste seriematcherna. Har laget lyckats konservera formen?

Så följer du matchen

Vi vår liverapportering på st.nu/sport, i P4:s sportsändningar eller på Cmore.

Mer läsning

Annons