Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så vill Giffarna hjälpa i flyktingkatastrofen: "Kändes rätt i hjärtat"

/
  • Mot Gefle, 3 oktober, kommer privatpersoner och företag att kunna bidra till Unicef.

Inte sedan andra världskriget har så många människor varit på flykt i världen.
Nu börjar allt fler klubbar i Sverige engagera sig. Även GIF Sundsvall, som redan i mars påbörjade ett samarbete med Unicef.
– Det kändes rätt i hjärtat att skapa detta samarbete, säger klubbchefen Henrik Wikström.

Annons

Under de senaste åren har GIF Sundsvall samarbetat med Rosa bandet. En match varje säsong har varit kopplad till "samhällsansvar", ett tillfälle för Giffarna att hjälpa till och bidra.

I år byts samarbetspartnern ut till Unicef. Just på grund av den enorma flyktingkatastrof som sker i världen just nu.

– Till matchen mot Gefle kommer vi ha ett upplägg där företag och privatpersoner kommer kunna bidra till förmån för Unicef.

– Vi tycker att de har en bra profil och att de hanterar mycket kring flyktingsituationer och katastrofer. Vi har haft en bra dialog och det kändes rätt i hjärtat att skapa detta samarbete. Tidigare har vi samarbetet med Rosa bandet, men med tanke på vad som händer i år valde vi Unicef, säger Henrik Wikström.

Både privatpersoner och företag kommer få chansen att bidra innan och under matchen mot Gefle. Bland annat kommer Unicef vara på plats och publiken kommer kunna hjälpa till genom att köpa 50/50-lotter.

– Upplägget vi har är att sälja paket till sponsorer och privatpersoner kommer kunna köpa 50/50-lotter där största delen av pengen går till Unicef. Vi kommer att komma med mer information längre fram om hur man kommer att kunna bidra, avslutar Wikström.

Mer läsning

Annons