Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trio tillbaka i matchtruppen

/

På onsdagsmorgonen flyger GIF Sundsvall till Helsingborg.
Med på resan och i matchtruppen finns Daniel Sliper, Joakim Nilsson och Leo Englund som alla är tillbaka efter skador.
– Det börjar ljusna, säger tränaren Roger Franzén.

Annons

Under tisdagen tränade GIF Sundsvall på Norrporten Arena inför torsdagens bortamatch mot Helsingborg. Mittfältaren Daniel Sliper deltog för fullt i träningen. Sliper som varit skadedrabbad under hela försäsongen och missat inledningen av Allsvenskan på grund av en vadskada är nu tillbaka.

– Jag gjorde ett sluttest i söndags och började träna med laget för fullt i måndags. Nu åker jag med till Helsingborg, säger han.

– Jag är inte redo för en hel match, men det känns bra i kroppen.

Anfallaren Leo Englund körde rehabträning på egen hand under tisdagen, men hoppas vara aktuell för spel på torsdag efter sin lårskada.

– Jag åker med till Helsingborg, sedan får vi se. Jag hoppas kunna spela och ingenting är trasigt, säger han.

Även mittbacken Joakim Nilsson, som varit lårskadad, är med i truppen som åker till Skåne.

– Det är dag för dag som gäller. Magnetröntgen visade inte på någon bristning även om skadan ter sig som om det vore det, säger GIF Sundsvalls naprapat Ida Sillman om Nilsson.

GIF-tränaren Roger Franzén:

– Vi flyger ned med 19 spelare så en tas bort ur truppen på matchdagen. Sliper, Jocke och Leo är alla aktuella för matchtruppen. Jocke och Leo vilade i dag (läs tisdag) men ska träna med laget i morgon. Det går åt rätt håll för oss med skadorna.

Ytterbacken Dennis Olsson förväntas träna för fullt om ungefär en vecka och Marcus Danielson, som tränar med boll men inte med resten av laget just nu, kan gå för fullt inom ett par veckor.

Filip Tägtström har varit tillbaka i full träning den senaste tiden men stukade foten på tisdagens träning. När det gäller Simon Helg så inväntar man svar från magnetröntgen.

Mer läsning

Annons