Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: "Vi åkte på en riktig käftsmäll"

Det var omstart av allsvenskan efter ett långt uppehåll. Men det krävdes ännu en omstart för GIF Sundsvall.
– Ja, i första halvlek gjorde vi ingenting av det vi lovat varandra innan matchen. Sedan fick vi ju en bra start av andra, säger 1–2-nickaren Joakim Nilsson.

Annons

Inramningen var den allra bästa. Den lyckade SM-veckan (inte minst vädermässigt!) skulle avslutas med allsvenskt möte mot stekheta IFK Göteborg.

Och publiken kom. 5592 åskådare checkade in på Norrporten Arena.

– Vi lovade varandra att verkligen gå ut och visa hjärta och ha attityd därute, men det syntes det ju ingenting av. I stället fick vi en "käftsmäll" med baklängesmål redan i 4:e minuten och sedan kom ju 0–2 också, suckar GIF Sundsvalls mittback Joakim Nilsson.

Nilsson var den som såg till att hemmapubliken tidigt fick tillbaka hoppet.

– Jag vet inte om de valde bort att markera mig eller om de tappade bort mig. Vi var ju tre som kom inspringande och bollen gick precis över Jons huvud och perfekt till för mig, berättar 1–2-nickare som därmed gjorde säsongen andra mål.

Om du jämför dem?

– Nja, båda kändes nog lika sköna. Nu var det väl lite mer att springa och hämta bollen för att vi skulle ha tid att jaga ett andra mål också.

Ett andra mål kom också.

Och bud på många fler.

– Den här matchen hade nog kunnat sluta hur som helst, men vi får nog trots allt vara nöjda med ett oavgjort resultat. Jon (Fjoluson) hade ett jättebra läge för oss, Daniel Sliper likaså, men Göteborg hade bra med lägen de också.

Skönt att vara i gång?

– Jätteskönt, faktiskt. Speciellt efter att ha tagit poäng av serieledarna och gjort en riktigt bra halvlek.

Mer läsning