Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vändningen: Nilsson stannar(!)

/

Klubbarna var överens och Joakim Nilsson skulle bara ner till Nijmegen för en läkarundersökning innan han skrev på för Nijmegen.
Under lördagen kom vändningen; han stannar kvar i Sundsvall.
– Det är lite blandade känslor, säger Nilsson.

Annons

GIF Sundsvall hade bekräftat att Joakim Nilsson skulle lämna klubben efter Halmstadsmatchen. En övergångssumma skulle ha legat på runt 3 miljoner kronor och efter torsdagsträningen åkte Joakim Nilsson ner till Holland för en läkarundersökning.

– Om jag klarar den kommer jag att skriva på, sade Nilsson då.

Men nu har övergången alltså gått i stöpet efter att mittbacken och klubben inte kom överrens om det personliga kontraktet

– Det jag kan säga är att det är mellan mig och klubben, några specifika detaljer kan jag inte gå in på, säger mittbacken efter Halmstadsmatchen.

Hur känns det?

– Det är lite blandade känslor. Jag hade i princip ställt in mig för en flytt. Nu blev det inte så och det ser jag absolut inga problem med, säger Nilsson själv.

Blandade känslor är det även hos sportchefen Urban Hagblom som gjort sig redo för att sälja talangen.

– Vi är glada att ha kvar en fantastisk mittback, men samtidigt så var vi överens med NEC och unnar Jocke de utvecklingsmöjligheterna det hade kunnat ge.

Nilssons agent Patrick Mörk menar att Giffarna har varit lite väl heta på gröten när de gått och presenterat försäljningen.

– Man kan säga att de var lite för snabba. De var överens med klubben, men sen skulle Jocke ner och kolla på staden ha slutförhandlingar. Jag vill inte heller gå in på några detaljer, men det slutade med att han stannar kvar i Sundsvall för att hjälpa Giffarna, säger Mörk.

Både han och Urban Hagblom menar båda två att det mycket väl kan bli en försäljning till en annan klubb innan transferfönstret stänger.

– Jocke är fortfarande intresserad av att flytta utomlands, men det måste vara rätt på alla sätt. Det kan bli senare i sommar, men just nu ligger hans fokus på att hjälpa Sundsvall kvar i Allsvenskan, säger Mörk.

– Jag är helt säker på att det finns ett intresse för honom i andra holländska klubbar efter det här. Så det kommer bättre alternativ i framtiden, menar Hagblom.

Har någon annan klubb hört av sig?

– Nej, inte i det här läget.

Nilsson själv säger att även han inte kan stänga några dörrar.

– Det blir väl så när en så pass stor klubb som NEC har fått upp ögonen för en. Det kanske kommer om man gör det bra i fortsättningen, säger Joakim.

Tongångarna inom laget låter ungefär likadant som hos de berörda personerna.

– Jag tycker fortfarande synd om Jocke för att det var något som han hade bestämt sig för att han ville. Det är tråkigt för honom. Den andra delen är att det känns jättebra att ha en så bra fotbollsspelare kvar hos oss. Han kommer fortsätta att utvecklas på ett bra sätt hos oss, säger tränaren Joel Cedergren.

– Det är roligt för oss, men kanske tråkigt för Jocke. Han har varit jätteduktig i år och han kommer fortsätta att ta kliv, han är fortfarande ung. Han kommer hamna i en annan klubb än GIF Sundsvall i framtiden det vet han om också. Men det är kanske lite surt för honom, det är ändå lite en pojkdröm som går lite i krasch i stunden. Men jag ser gärna att Jocke är kvar, han har gjort väldigt mycket bra för oss i år, både mål och bakåt, säger målvakten tillika lagkaptenen Tommy Naurin.

Nu blickar Joakim Nilsson fram mot kommande matcher i GIF-tröjan.

– Det känns bra, nu ska jag träna fullt i veckan och kriga så får vi se om Roger och Joel tar ut mig till nästa match, säger Nilsson och tillägger:

– Det är roligt att få vara här också, jag har ju skrivit på för tre år. Jag trivs jättebra i Sundsvall.

Läs också: Klart: Nilsson går Holland.

Läs också: Endast läkarundersökning återstår för Nilsson

Mer läsning

Annons