Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ari Skúlason efter skrällen mot Portugal: ”Sundsvall betyder sjukt mycket för mig”

Han spelade90 minuter mot Portugal i Islands EM-premiär och rankar matchen som en av destörsta händelserna i livet. Efter den historiska poängen berättade Ari Skúlason om Sundsvalls betydelse för hans karriär. "Det är klubben där jag fick mitt genombrott, det betyder sjukt mycket för mig", säger han.

Annons

Emil Forsberg och Ari Skúlason i GIF-tröjorna. Nu är de båda i EM.

Se också: Möt Ari Skúlasons föräldrar på plats i Saint-Étienne

Det har hunnit bli natt i Saint-Étienne när Ari Skúlason som en av de sista isländska spelarna kommer ut i mixade zonen efter 1–1 mot Portugal.

Han gör ett par intervjuer på isländska innan han får plocka fram svenskan igen. Den sitter där – precis som den gjorde under tiden i GIF Sundsvall.

– Det här är svårt att beskriva. Det var så stort att se alla människor från Island komma och heja på oss, säger Skúlason.

– Det är vår förta match i EM, den var gigantiskt stor för oss som spelare och för hela befolkningen. Det är fantastiskt att vara med här. Men vi är inte bara här för att vara med, vi ska göra något också, fortsätter han.

Och något gjorde Island mot Portugal. Portugiserna förde spelet och dominerade, men Island tog en heroisk poäng.

– Vi var inte bra med bollen, men vi kämpar och löper sjukt mycket för varandra. Sista 15 minuterna har de fyra forwards och det blir svårt med inläggen, men vi kör på med vår stil, säger Skúlason.

Efteråt försöker han ranka matchen jämfört med allt han upplevt tidigare.

– Det är en av mina tre bästa upplevelser. Det är när vi kvalificerade oss för EM, när mina barn har fötts och det här, konstaterar han.

Trots en skrällpoäng redan i premiären är inte Island nöjda. De vill ha mer.

– Jag tycker det är öppet. Om vi fokuserar på oss själva så går vi vidare, det är jag nästan säker på. Vi har ett bra lag och vårt sätt att spela fotboll är svårt att slå. Vi är svåra att göra mål mot för vi löper så mycket för varandra. Och så har vi spelare som kan avgöra matcher på fem sekunder. Vi har bra frisparksskyttar och är starka i boxen, säger den förre GIF-kaptenen.

Jubel bland de isländska fansen under tisdagskvällens Grupp F match mellan Portugal och Island på Stade Geoffroy-Guichard i Saint-Étienne under fotbolls-EM i Frankrike.

Efter EM-premiären inför fullsatta läktare och vilt sjungande isländska fans minns Ari Skúlason tillbaka på tiden i Sundsvall.

– Den tiden boostade min karriär, det är klubben där jag fick mitt genombrott och det betyder sjukt mycket för mig. Jag var sex år i Sundsvall, det är en stor del av mitt liv. Jag har fortfarande bra kontakt med några spelare och ringer Tommy några gånger i veckan. Det var i Sundsvall Lars Lagerbäck såg mig först, och det var där jag fick chansen i landslaget, säger han.

Att den chansen kom var Ari Skúlason tacksam över på tisdagskvällen. Kvällen då Island tog en historisk EM-poäng mot Portugal. Nu hoppas laget på mer.

LÄS MER:

GIF-mittfältarenefter Islands skräll: ”Vi vill göra avtryck i den här turneringen”

Den osannolika resan – därför gick Island till EM: "Vinner och förlorar som ett lag"

Lagerbäcks nya superskräll – Island tog historisk EM-poäng mot Portugal

Historisk EM-premiär för Lagerbäcks Island: "Självklart ska vi försöka stänga ner Ronaldo"

Emil Forsberg efter EM-debuten: "Jag kan mycket bättre"

Sportens Oskar Lund på plats i Saint-Ètienne.

Mer läsning

Annons