Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ari Skúlason om hyllningarna på Island – och Lagerbäcks sista ord till spelartruppen: "En speciell tid för honom"

Artikel 55 av 56
EM 2016
Visa alla artiklar

Över 20 000 personer hyllade de isländska landslagsspelarna när de återvände till Island efter succén i EM. Här berättar ex-giffaren Ari Skúlason om firandet, Lars Lagerbäcks sista ord till spelartruppen – och hur han tänker om sin egen framtid. "Det här har varit min största upplevelse i fotbollskarriären", säger Skúlason.

Annons

De isländska spelarna hyllas efter hemkomsten till Island.

Läs också: Kärleksförklaringen från Ari Skúlason – skickade med historiska matchtröjan till Sundsvall

Det isländska fotbollslandslaget var tillbaka i Reykjavik under måndagskvällen – och välkomnandet var speciellt.

Landslaget kördes runt i en buss med öppet tak längs gatorna och hyllades av fansen. I centrala Reykjavik skickades de sedan upp på en scen där ett folkhav med över 20 000 personer var på plats.

– Mellan 20-25 000 tror jag det var på plats där. Det var galet mycket folk i hela centrum. Det är fantastiskt vilket stöd vi har fått och vilken kärlek alla har visat, säger Ari Skúlason.

GIF Sundsvalls tidigare lagkapten kan se tillbaka på några magiska veckor där han varit en startspelare för Island under hela EM-turneringen.

– Man har inte hunnit tänka så mycket, men nu ska jag flyga hem till familjen i Danmark och försöka smälta det här. Jag behöver semester nu, säger han och fortsätter:

– Nu är jag trött, så det ska bli gott att komma hem och träffa familjen.

Om du ska försöka sammanfatta EM-upplevelsen, hur låter det då?

– I fotbollskarriären är det min största upplevelse. Allt runt omkring med säkerheten och så vidare var galet stort. Sedan tror jag att det vi islänningar gjorde var ganska stort runt om i världen. Man har fått hälsningar från Mexiko, Chile, Japan och en massa länder. Det är fantastiskt och visar hur stort det var.

Vad tror du framgången betyder för isländsk fotboll?

– Mycket. Det kommer att påverka många av våra talanger och priset kommer bli högre på våra duktiga spelare. Sedan kommer pengarna som förbundet får att hjälpa isländsk fotboll.

Ari Skúlason själv har ett ugående kontrakt med Odense i Danmark och intresse finns från andra klubbar.

– Jag är ingen ung spelare, men jag hoppas att EM kan hjälpa mig. Det har varit lite småsnack men inget jag tänkt på, det blir mer nu när jag är tillbaka i Danmark, säger han.

Ambitionen att hitta ett nytt äventyr finns.

– Ja, det skulle i så fall vara en klubb där jag kan utvecklas lite mer och få lite högre krav fotbollsmässigt. Jag är 29 och känner att jag har många år kvar, säger han.

Ari Skúlason hoppas vara en del av det isländska landslaget även i fortsättningen, men Lars Lagerbäck tackar för sig.

Lars Lagerbäck på scenen när Island hyllas av fansen.

Förbundskaptenen från Ovansjö deklarerade redan innan EM att han skulle lämna sitt uppdrag.

– Det är tråkigt för Island men man förstår honom, han vill väl njuta av livet nu. Men han har betytt fantastiskt mycket för mig, och jag tror att Heimir som tar över nu har lärt sig mycket av honom, säger Ari Skúlason.

Vad sa han till er spelare innan han lämnade?

– Han tackade för de här åren och sa att det var en speciell tid för honom och att han var tacksam för allt. Han älskar inte att snacka som du vet, men han sa att det var en fantastisk tid och han hoppades att vi skulle fortsätta vara framgångsrika.

Läs också: Följ med i Lars Lagerbäcks fotspår från uppväxten i Ovansjö till succén med Island – hjälper GIF Sundsvall som rådgivare

Alla artiklar i
EM 2016
Annons