Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bekräftat: Zlatan Ibrahimovic slutar i landslaget efter EM

På presskonferensen inför Sveriges match mot Belgien bekräftar stjärnan Zlatan Ibrahimovic att han slutar i landslaget efter EM. "Sista matchen med Sverige kommer vara min sista i svenska landslaget", säger Ibrahimovic på presskonferensen.

Annons

Det har ryktats en längre tid, och på landslagets presskonferens inför onsdagens match mot Belgien bekräftade han det själv – Zlatan Ibrahimovic kommer att sluta i landslaget efter EM.

– Sista matchen med Sverige kommer vara min sista i svenska landslaget, sa Zlatan Ibrahimovic inför den samlade pressen i Frankrike.

– Jag ska göra allt för att det inte ska bli i morgon, fortsatte han, och bekräftade också att han därmed inte kommer att spela i OS i Rio i sommar.

LÄS OCKSÅ: Live: Senaste nytt från fotbolls-EM – följ festen i Frankrike här

Sveriges förbundskapten Erik Hamrén var även han på plats på presskonferensen. Han ombads beskriva vad Zlatan betytt för svensk fotboll.

– Hans betydelse för svensk fotboll går nog inte att mäta i någonting. Det är helt fantastiskt det han presterat och gjort för Sverige, svarade Hamrén, som fått höra om Zlatans funderingar kring landslaget när han själv berättade för Zlatan att han bestämt sig för att kliva av sin post efter EM.

– När jag ringde i februari och sade att jag skulle sluta så sade han (Ibrahimovic) att "det gör nog jag också, annars skulle jag övertala dig att vara kvar men då kan jag inte göra det".

Ibrahimovic, Isaksson och Källström har alltså aviserat att de slutar i landslaget efter EM. Vad har det för betydelse för landslaget, enligt förbundskaptenen?

– Jag tror inte att det påverkar laget, det har ingen betydelse.

LÄS OCKSÅ: Oavgjort kan räcka mot Belgien – så kan Sverige ta sig vidare till åttondelsfinal

Mer läsning

Annons