Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildextra: Se fotbollsfesten från årets Drakcup

Årets Drakcup bjöd på en hel del fotboll och glada fotbollsspelare. En riktig fotbollsfest med lag från olika delar av Sverige "Vi kommer att komma tillbaka", säger Linn Hägg, som spelar för Djurgårdens IF.

Annons

Se bilder från årets Drakcup i klippet ovan.

I fredags började fotbollsfesten och under söndagen avslutades Drakcupen med finalspel. Totalt deltog 150 lag både lokala lag men också lag från andra delar av Sverige. Cupen har inte bara bestått av fotboll, det hela inleddes med en invigning och en festival på torget.

– Hela cupen har varit fantastisk, paraden, invigningen, allt satt klockrent, säger tävlingsanvarige Tommy Jansson.

Det var åttonde året i rad som Drakcupen arrangerades. I år hade cupen minskat i antal lag men målet är att få cupen att växa och fortsätta utvecklas inför nästa år.

– I samband med att cupen blev mer professionell var vi ute sent med att bjuda in lag. Inför nästa år ska vi försöka få cupen att växa bland annat igenom att bjuda in lag utifrån men också utöka antalet planer. Genom att cupen har ställt om har den gungat till lite, men stommen känns starkare, säger han

Läs också: Nu drar årets Drakcup i gång – men det är inte bara fokus på fotboll: "Vill tvätta bort industriintrycket"

Heffnersklubban har tillsammans med Kuben och Selånger samarbetat och arrangerat cupen. Tommy Jansson lyfter fram föräldrarna som en viktig del i det hela.

– Dem har gjort ett fantastiskt jobb, dem betyder allt. Utan dem blir det inget, säger Tommy Jansson.

Cupen hade mest lokala lag anmälda. Men ett lag som har varit med tidigare som även var på plats detta år var Djurgårdens IF flickor födda 03. De tog sig enda till B-finalen och vann.

– Det är bra planer och arrangörer. Det har varit en väldigt rolig cup, motståndet har varit tufft och det har varit väldigt jämna lag, säger Linn Hägg.

– Vi kommer att komma tillbaka nästa år, det är många lag som vi aldrig har mött tidigare, säger Hanna Gustavsson.

Det var många lokala lag som var med i finalerna. Heffnersklubbans flickor 14/15 tog sig till A-finalen där dem ställdes mot Rytterne IS på Heffnersvallen. Heffners lyckades vinna matchen med 5–1.

Heffnersklubban vann A-finalen mot Rytterne IS med 5–1.

Mer läsning