Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landslagsspel för Glas under VM-uppehållet

/
  • 2012 tog Hanna Glas EM-guld med F19-landslaget och hon utsågs till årets kvinnliga spelare i Medelpad. Nu väntar ett landslagsuppdrag med U23-landslaget.

2013 gick hon till Sunnanå för spel i Damallsvenskan.
Efter en bra start i Skellefteålaget förstördes säsongen av en knäskada. Då ringde Umeå IK.
Nu är Sundsvallstjejen Hanna Glas ordinarie högerback i en av Sveriges anrikaste klubbar. Som grädde på moset åker hon på måndag till Norge för en fyrnationsturnering med U23-landslaget.

Annons

Vägen har inte varit spikrak sedan hon lämnade Sundsvall och moderklubben SDFF.

Skador har satt käppar i karriärhjulet, men nu förklarar Hanna Glas att hon är i den bästa fysiska form hon någonsin varit.

En form som gjort att hon har spelat från start i varje match i Damallsvenskan för sitt Umeå IK, och än så länge är hon nöjd med sin egen insats.

– Jag kan önska att jag gjort lite mer assist och kanske något mål. Men det är kul att få starta så många matcher och jag känner verkligen att jag utvecklas från match till match, säger Glas.

För laget har det börjat lite sämre, men tron finns där.

– Vi har inte plockat så många poäng som vi hade velat, men det känns som vi har nått en vändning och det har även kommit lite mål på slutet. Det behövs såklart för att vinna matcher och ta poäng.

Den sista omgången innan VM-uppehållet spelade Umeå under torsdagskvällen och för många spelare väntar nu vila. Men inte för alla.

Medan spelarna i A-landslaget tar deras pick och pack och åker till Kanada, åker Glas och resten av U23-landslaget till Norge för en fyrnationsturnering. Förutom värdlandet och blågult kommer USA och England att delta.

– Det är riktigt bra lag som är med. De lär ha många spelare som kanske var på gränsen till att komma med i VM-truppen, så det blir nog tuffa matcher.

Hur ser du på ditt eget deltagande?

– Det känns som en jättebra möjlighet att få visa upp sig och skaffa internationell erfarenhet, vilket är väldigt viktigt. Förhoppningsvis kan man ta nästa steg därifrån.

Och nästa steg är A-landslaget?

– Ja, men jag är väl inte riktigt där än. Det är klart att det finns en chans, men det är väldigt mycket som krävs. Jag måste fortsätta utvecklas och hålla en hög lägstanivå.

Mer läsning

Annons