Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Derbyförlust för GIF U17

/

Tanken var att de skulle inviga nya Gavlevallen.
I stället fick derbyt mellan Gefle och Giffarna i U17 Allsvenskan avsluta sejouren på Strömvallen.
Väl där blev det förlust för Sundsvall.

Annons

På onsdag reser GIF:s a-lag ner till Gävle för att inviga nybyggda Gavlevallen när årets första derby mellan de blå lagen från Norrlandskusten.

Under söndagen skulle de bådas U17-lag ha smygpremiär men matchen blev flyttad till "gamla" Strömvallen. Gefles tränare Marcus Bengtsson förklarade för Gefle Dagblad varför så var fallet.

– Det var säkerhetsaspekter där det inte går att släppa in publik än som gjorde att matchens fick flyttas tillbaka till Strömvallen. Jag fick reda på det i början av veckan och killarna några dagar senare. Klart det var tråkigt men har vi väntat så länge så går det att vänta en vecka till.

Matchen skulle ju ändå spelas och det var laget med den ljusare matchtröjan som tog ledningen och behöll den första halvleken ut.

Efter halvtid kvitterade bortalagets Daniel Hjelm till 1–1 men bara två minuter senare var olyckan framme igen.

– Tyvärr så får de hörna en hörna i anfallet efter målet, då åker vi dit på något vi gjort allt för många gånger i år; att vi tappar våra spelare i boxen, säger tränaren Sören Ericson.

I och med det målet blev Gefles Henok Kiflom Zerezgi, åtminstone vad gäller ungdoms- och a-lagsfotboll i Gefle IF, den siste målskytten på Strömvallen.

En konstgräsmatta som Sören Ericson inte kommer att sakna.

– Den är inte roligt att spela på den här planen, det blir ingen bra fotboll. Det hade varit jätteroligt att spela matchen på Gavlevallen, framför allt eftersom det är en riktig plan, säger Sören Ericson som reflekterar över matchen:

– Det såg ut lite som det gjort i många av våra matcher. Vi tar mycket felbeslut, är stressade med boll och sätter varandra i konstiga situationer.

För Giffarna innebär förlusten att man nu bara har kammat hem en poäng på åtta matcher.

– Tittar vi poängmässigt är det ju inte bra. Men vi jobbar med utveckling av unga fotbollsspelare, inte resultatjakt. Jag tycker ändå att det går framåt.

Nu riktas blickarna mot onsdagens match i Allsvenskan. Sören Ericson tror starkt på "Norrlandslaget".

– Jag har imponerats av a-lagets framfart, de ser väldigt trygga ut i sitt spel. Sen har de av tradition haft det väldigt tungt mot Gefle, och det brukar ha stor betydelse inom idrotten. Men Giffarna är så pass bra att de kommer att ta poäng med sig, om det blir en eller tre vet jag inte, men poäng blir det.

Mer läsning

Annons