Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DIF-frälst Sundsvallsikon om andra lagens spel: "Som att titta på golf"

På måndag 25 juli väntar mötet mellan Djurgårdens IF och GIF Sundsvall på Tele2 Arena i Stockholm och på plats finns Patrik Caro, f.d. Eriksson- Ohlsson.

Annons

Patrik Caro, f.d. Eriksson- Ohlsson, i GIF Sundsvalls matchställ till vänster och Djurgårdens IF till höger

Sundsvallsbon Patrik Caro, känd som "PEO" eller Patrik Eriksson-Ohlsson har nämligen sedan sitt giftermål bytt efternamn till Caro. Fotbollslegendaren har med IFK Sundsvall som moderklubb gjort karriär i Djurgårdens IF och därefter i GIF Sundsvall. Men trots att Sundsvall både tycks vara staden för PEO:s start och slut på karriären tycks kärleken ligga kvar i Stockholm.

Även fast han idag har betydligt närmre till GIF-lagets hemmamatcher reser han alltså hellre till Stockholm och Tele2 Arena för att se DIF.

- För mig finns bara Djurgården. Jag uttalade mig nyligen om det i en lokaltidning här uppe och fick en sur kommentar i och med att jag spelat fem säsonger i GIF Sundsvall. Men min bästa tid både som människa och fotbollsspelare var när jag spelade i Djurgården. Jag blev så väl bemött av supportrarna och alla runt omkring laget, Säger Patrik på Djurgårdens IF:s hemsida.

Patriks favorisering har gått så långt att han säger sig vara förstörd för att titta på andra lag efter att ha sett på Djurgården spela.

– Nej, har man varit och sett Djurgården så är det liksom ingen idé. Det blir som att gå och titta på golf eller något sådant. Nej, men ser man det lite krasst så är det så. Jag har tagit med mig många bekanta till matcherna på Tele2 Arena och de har blivit DIF-frälsta direkt.

Den 25 juli möts alltså Djurgårdens IF och GIF Sundsvall på Tele2 Arena i Stockholm och självfallet kommer Patrik stötta Stockholmslaget på plats. Han vågar dock inte hoppas allt för mycket inför måndagens möte.

– Jag har tippat totalt fel i hur många allsvenska matcher som helst i år så jag vill inte säga för mycket. Djurgården måste vinna men det blir en nagelbitare.

Mer läsning

Annons