Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SDFF prisas för integrationsjobb

/

2015 års integrations- och mångfaldsstipendium kommer på nationaldagen att delas ut på lördag.
Mottagare är SDFF.
– Det är ett fint erkännande för oss som förening, säger Lennart Lummi, projektledare inom klubben.

Annons

Under slutet av 2011 drog Sundsvalls DFF i gång ett projekt där man erbjuder gratis fotbollsträningar till tjejer i bland annat Nacksta och Bredsand. Fritt för alla, oavsett etnisk eller ekonomisk bakgrund.

Under nationaldagsfirandet på lördag kommer föreningen att ta emot ett stipendium från nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration för sitt goda arbete med integration och mångfald.

– Det betyder mycket att de uppmärksammar att vi som förening tänker rätt, det är allra viktigast. Sen kommer pengarna (10 000 kronor) väl till hands, vilka vi kommer att använda i verksamheten, säger Lennart Lummi, som är projektledare för satsningen.

Han fortsätter med att förklara vad de egentligen gör.

– Tjejer har inte alltid haft den största rollen i familjer eller kulturer, vi ger de en chans att träna på deras egna villkor. Vi jobbar hela tiden med en grundidé och bygger samhörighet, självförtroende och stolthet.

Att tjejerna sedan skulle välja att spela för SDFF skulle vara en bonus, men det lägger inte Lennart Lummi någon vikt vid.

– Vi försöker vara öppna med att det inte behöver vara SDFF de ska spela för när de vill spela organiserat, utan vilken klubb som helst i distriktet. Man skulle kunna säga att vi är ett bemanningsföretag åt andra föreningar också. Inte Manpower då, utan Girlpower, säger Lummi skämtsamt.

Stipendiet delas ut på Stora torget klockan 11:45 under nationaldagsfirandet.

Mer läsning

Annons