Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SDFF upp i topp efter tvåsiffrigt

/
  • Femmålskytten Jenny Nordenberg och anfallskollegan Angelica Lindholm Forsell klappar om varandra efter ett av SDFF:s tio mål mot Huge.

Huga, tänkte nog de flesta i Huge.
SDFF tar sommarlov som serieledare efter osannolika 10–0 mot de stackars gästrikarna
– Vi är bra tränade och många lag är trötta nu men jag hade aldrig trott att vi skulle kunna spela ut dem såhär, säger SDFF-tränaren Kenneth Svensson.

Annons

Hugemålvakten Olivia Sjödin sjönk ihop och låg kvar en god stund på marken efter ett av baklängesmålen. En signifikativ bild av matchen där SDFF dominerade från minut ett, även om det dröjde en till halvtimmen spelad innan första målet kom.

Ett instick från Ellen Löfqvist hittade fram till Jenny Nordenborg som löpte sig igenom i djupet och behärskat rullade in 1–0.

Ett par minuter senare var det dags igen, ett mål som man nästan skulle kunna lägga ett karbonpapper emellan från det första för att få fram. Men nu med Angelica Lindholm Forsell som framspelare.

Nordenberg tog emot och rullade in 2–0 på samma sätt som 1–0.

– Det är vår spelidé att komma i djupet, i dag fungerade det bra. Känslan var att det var vår match rakt igenom, säger Jenny Nordenberg.

Det skulle komma mer från 23-åringen. Mycket mer. Inte mindre än fem fullträffar blev det i matchen, anfallskollegan Angelica Lindholm Forsell svarade för två.

– Vi har tränat väldigt mycket anfallsspel senaste tiden, dessutom har jag och "Angen" kunnat spela ihop oss, säger Jenny Nordenberg.

10–0 innebär att SDFF nu går på sommarledighet efter halva serien i topp, en poäng före Gamla Upsala. Dessutom har offensiven lossnat, sju mål mot Selånger följdes alltså upp med tio mot Huge.

– Många lag är nog trötta nu i slutet av vårsäsongen, vi däremot har tränat sen i januari och med bra träningar. Det ger resultat nu, säger Kenneth Svensson.

– Sen har vi ett bra försvarsspel också, vi har bara släppt in fyra mål på elva matcher.

Men en höst återstår. En höst där alla toppkonkurrenter väntar hemma på konstgräset i Sundsvall.

Ett konstgräs där SDFF inte tappat en enda poäng.

– Vi trivs här hemma, konstaterar Kenneth Svensson.

Mer läsning

Annons