Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan Eklund återvänder till Domnarvsvallen

Svenska cupens andra omgång har lottats – och för den tidigare Brageforwarden Johan Eklund väntar en återkomst till Domnarsvallen, där han ser framemot matchen mellan sitt GIF Sundsvall och Dalkurd.
Mindre entusiastisk över lottningen är Dalkurdtränare Andreas Brännström, som hoppats på antingen lätt motstånd eller en riktig publikdragare.
– Så sett ur det perspektivet är det inte så bra.

Annons

Sista omgången i Svenska Cupen innan vårens gruppspel har nu lottats. Totalt 64 lag återstår som kommer att mötas antingen 20 eller 21 augusti. (Bortsett från lag som deltar i Champions League eller Europa League. De spelar sin cupmatch senast den 24 november). Bland annat kommer Dalkurd att få ta emot GIF Sundsvall på hemmaplan.

Förre Brageforwarden Johan Eklund ser framemot att på så sätt få återvända till Domnarvsvallen:

– Det ska bli riktigt skoj, men hade det varit mot Brage hade det så klart känts mer speciellt. Men det kan nog bli en tuff match för oss. Men om vi kommer upp i vår nivå ska vi vinna.

GIF Sundsvall ligger nu trea i Superettan.

– Vi har gjort en okej säsong skulle jag säga, men vi har slarvat bort en del poäng. Min förhoppning är att vi snäpper upp det ytterligare så att vi kan gå upp direkt och undvika kval, säger han.

Vad gäller lottningen till Svenska cupen är Dalkurds tränare Andreas Brännström något mindre nöjd än Johan Eklund:

– Som division 1-klubb strävar man efter att antingen få en publikmatch eller att möta något av bottenlagen i Superettan så att man kan gå vidare. Nu har vi fått något mittemellan. Så sett ur det perspektivet är det inte så bra, säger "Brännan".

Spelmässigt tror han dock på intressant match mot Giffarna.

– Det är ett offensivt bra lag, det visar de varje vecka i Superettan. Det passar oss, för annars får man möta många som bara backar hem. Och man har alltid chansen att skrälla – det är tjusningen med cupen!

Mer läsning

Annons