Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En karusell som stannade på Alnö

/

Efter en makalös säsong i Ånge IF gick flyttlasset till Sundsvall. Först kritade Linnéa Cantzler på för SDFF, testspelade sen med Selånger och till sist blev det en plats Alnös trupp i division II.
– Det kändes bra när jag kom dit, tempot och laget passade mig bra, säger Linnéa Cantzler.

Annons

32 mål noterades Cantzler för under förra säsongen, en imponerande skörd. Men till den här säsongen har hon gjort förändringar.

– Jag började i SDFF, men så kom det många från Selånger dit och konkurrensen blev hård, jag ville ha mer speltid, säger Linnéa Cantzler.

Hon lyfte blicken från SDFF och testade att spela med Selånger.

– Det var ett så ungt lag i Selånger, i Alnö var de mer jämnåriga så jag hörde av mig till dem och testtränade. Det kändes väldigt bra, både med laget och tränarna, säger Linnéa Cantzler.

Nu har hon gjort en diger försäsong med Alnö IF med många träningsmatcher.

– När vi såg att Nordichallen skulle stängas såg vi till att boka in många matcher under försäsongen, säger Alnös tränare Kristoffer Vestin.

Han utgör ena halvan av Alnö IF:s nya tränarduo, från Selånger FK har han med sig Mikael Melin som tillsammans ska lyfta laget till toppen.

– Jag fick frågan från Alnö IF om jag ville träna laget, det var självklart att ställa upp för moderklubben. Mikael fick jag med mig, en otroligt kompetent tränare, säger Kristoffer Vestin.

Nu hoppas tränarduon att försäsongens fokus på offensiven ger utdelning, en front där Linnéa Cantzler har mycket att tillföra.

– Det har varit lite segt på träningsmatcherna nu. Men det känns som att de håller på att släppa. Det är mycket nytt, ett helt lag att spela ihop sig med, säger Linnéa Cantzler.

Och målen och förväntningarna är allt annat än låga.

– Vi satsar på att komma i toppen av serien och vinna varenda match. Vi har en bredd i laget. Inte beroende av någon stjärnspelare varken framåt eller bakåt, det är vår största styrka, säger Kristoffer Vestin.

Mer läsning

Annons