Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyttedrottningens mardröm: Ställer in resten av säsongen efter sambons otäcka olycka

/

I lördags hade IFK Timrå-stjärnan Lina Ohlsson chansen att säkra segersegern – i stället tvingades hon uppleva sin värsta mardröm:
Mannen bakom rubriken "Älg påkörd av flera bilar – person allvarligt skadad" är hennes sambo.
Nu ställer 22-åringen in resten av säsongen för att finnas där för pojkvännen.
– Det gick från kritiskt till inget alls. Det har varit tufft. Huvudet har fått ta alla smällar. Nästan varje ben i ansiktet är av, säger Ohlsson.

Annons

I lördags hade IFK Timrå kunnat säkra seriesegern när de mötte Heffnersklubban. När matchen startade saknades dock lagets skyttedrottning Lina Ohlsson. En mardrömsupplevelse kvällen innan gör att division 2-stjärnan nu valt att ta en Time-out resten av säsongen för att ta hand om sin sambo som var med i en dramatisk bilolycka.

– Det börjar bli bättre. Han har fått lämna intensivvården nu och i måndags pratade han och öppnade ögonen, säger Ohlsson.

Läs också: "Älg påkörd av flera bilar – person allvarligt skadad"

Vad var det som hände?

– Han var på väg hem från sitt jobb i fredags kväll. Han skulle bara skjutsa hem en kollega. Han brukar vara hemma vid elva-tiden så när han inte kom hem började jag undra vad som hade hänt. Jag ringde till honom men kom inte fram. Då läste min vän att det hade hänt en olycka på motorvägen. Jag hoppade in i bilen och åkte dit. Jag såg direkt att det var hans bil som var krossad.

Det var flera bilar som var inblandade i olyckan. Vet du vad som hände?

– Det är väl inte helt klart vad som har hänt. Man tror att en bil som kom i andra riktningen körde på älgens bakdel och att älgen sedan flög upp i luften och landade på min sambos bil. Airbagen löstes nog inte ut eftersom älgen kom uppifrån.

Helgen har varit en känslomässig resa, men efter flera operationer har han nu fått bytta till en vårdavdelning och hoppet har kommit tillbaka.

– Det har varit jobbigt men nu kan jag sova i alla fall. Det är först sedan i måndags som jag känner att han är med. Han vet att han har varit med i en olycka och han vet vem jag är. De säger att han har haft änglavakt och att hans stora fördel är att han är så pass vältränad.

Hur har det varit för dig?

– Varken polisen, sjukhuspersonal eller någon ringde mig utan jag fick ta reda på allting själv. Det tyckte jag var fruktansvärt. Det allra jobbigaste var att på egen hand ringa till hans föräldrar.

För Ohlssons del, som inför den sista omgången ligger på andra plats i skytteligan med sina 17 mål, känns säsongens sista match splittrad. Timrå kan fortfarande säkra seriesegern när de tar emot Härnösand i helgen. Å ena sidan hade hon velat vara med och bidra, å andra sidan känner hon trygghet i att hennes lagkamrater klarar av att lösa uppgiften själva.

– Jag kan inte ens ta på mig fotbollsskorna. Jag vet inte ens om jag orkar åka dit och titta på det. Innerst inne vill jag ju vara med men det går ju inte. Det som känns bra är att jag känner en trygghet i att det går bra utan mig. Vår styrka hela säsongen har varit att vi har en så stark bänk.

Läs också: IFK Timrå kunde säkra seriesegern – föll i derbyt

Samtidigt kan Timrå få ta ett eventuellt avancemang till division I utan Ohlsson. Redan innan olyckan var skyttedrottningen osäker på sin framtid i klubben.

– Jag kände redan under uppehållet i juli att min glöd saknades. Jag åker dit för tjejerna i laget. Jag älskar IFK Timrå och alla där, men jag har tappat suget för fotbollen. Som damspelare är det svårt att få ihop det. Jag hinner bara med jobb och träning som det ser ut nu och jag vet inte om det är värt det. Jag och min sambo har pratat om att vi vill göra andra saker också, som att renovera och resa. Nu kommer han dessutom behöva mycket tid.

Mer läsning

Annons