Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andersson sköt Selånger till premiärseger

/

Han provspelade med Brage i vintras och fick spela med GIF Sundsvalls U21-lag mot Hammarby för några veckor sedan.
I premiären visade Selångers Petter Andersson vägen med sitt 1–0-mål.
– Målsättningen är att hålla oss kvar, så det började bra, säger målskytten som kan lämna klubben i sommar.

Annons

Selångers Petter Andersson fick hoppa runt och spela på alla positioner utom målvakt under förra säsongen i division II. Trots det stod han för åtta fullträffar och belönades med ett provspel med Brage i vintras.

Under våren har han dessutom spelat med GIF Sundsvalls U21-lag mot Hammarby – och i Selångers premiär mot topptippade Skellefteå blev Andersson målskytt.

– Jag fick ett inspel från "Danne" (Daniel Andersson) och bredsidade in den i bortre. Skönt att få göra mål direkt, säger han om sitt 1–0-mål i andra halvlek.

Christoffer Brännström dunkade sedan in 2–0 efter en hörna och Selånger besegrade därmed topptippade Skellefteå i premiären.

– De förväntas vara ett topplag och vi siktar på att hålla oss kvar, så det var en bra start. Vi gör det vi ska och ligger rätt i positionerna och gör jobbet, säger Andersson, som kan komma att lämna Selånger redan i sommar.

– Inget är klart, men förmodligen flyttar jag hem till Stockholm då. Jag pluggar till civilingenjör och ska nog läsa sista året i Stockholm, säger han och fortsätter:

– Det vore tråkigt att lämna efter det är ett så skönt gäng, jag har aldrig haft så här roligt med fotbollen. Vi får se vad som händer, det beror nog lite på hur vi ligger i tabellen också. Jag spelar åtminstone fram till uppehållet och kanske någon match till.

Selångerstränaren Jonas Westring:

– Han är en av våra viktigaste spelare som alltid gör jobbet, en personlig favoritspelare. Vi får se hur det bli i sommar

Hemmatränaren som var nöjd med lagets insats i premiären.

– En bra genomförd match. Alla följer matchplanen och det var viktigt för oss att få den här starten, säger Westring.

Mer läsning

Annons