Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Selånger utklassade IFK Östersund

/
  • Fredrik Olofsson stänker in 0–5 till Selånger i slutet av andra halvlek.
  • IFK skapade några bra chanser även i andra halvlek med Selånger mobiliserade bra.

Ett fysiskt starkt Selånger fick möta ett sargat IFK Östersund på Jämtkraft Arena. Det slutade i storslam för gästerna som kunde åka hem med tre poäng och stor målskillnad.

Annons

Efter tio minuter där matchbilden ännu var oklar fick Oliver Widahl chansen att klämma in 0–1 bakom hemmalagets Patrik Kvarnlöf. Ett stillastående försvar släppte igenom en effektiv anfallsformation och Widahl visade därmed vad som komma skulle i andra halvlek. Men första halvlek fick nöja sig med ett mål.

– Vi hade tufft i första halvlek, säger tränaren Jonas Vestring, som berömmer IFK för sin spelskicklighet.

När andra halvlek blåstes i gång visade Selånger att de var trygga i sin spelplan. Bortalaget uppvaktades stundtals hårt av IFK:s fysiskt mindre spelare men i 50:e minuten blåste Fredrik Olofsson in 0–2 och IFK började hänga med huvudet. Tio minuter därefter drog IFK:s Olof Wallström dessutom på sig två gula kort med två minuters mellanrum och fick lämna planen. Selånger, som redan hade övertaget, tog vara på chansen och hade mer att ge än hemmalaget.

– Vi har tyngre och vassare forwards. Vi har flera som kan avgöra och göra mål, och vi är svåra att skapa lägen på, säger Jonas Vestring.

Daniel Andersson, som gjorde en mycket bra match, gjorde 0–3 sju minuter senare och därefter 0–4 på straff. IFK försökte tända till igen men Selånger mobiliserade försvaret och kunde i stället stänka in 0–5 och 0–6.

– Det var ju 6–0 när det var klart så fantastiskt bra, säger en nöjd Jonas Vestring.

Mer läsning

Annons