Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Shakespeare fixade segern till Ånge

Ånge besegrade Valbo borta med 2–1 och stor matchvinnare blev nye Engelsmannen Tevin Shakespeare som stod för båda målen. Det var Tevins första mål i Ångetröjan och det första redan i den andra minuten.
– Jag kunde slå in den rätt enkelt, säger Tevin.

Annons

Hemmalagets kvittering var en delikatess med nertagning på bröstet och sedan en volley så långt och hårt upp i krysset det går att komma. Men det var också det enda Valbo skapade. När klockan stod på 21 minuter tryckte Shakespeare in 2–1 på ett skott som målvakten var på men inte kunde hålla.

– Jag slog den mot ena hörnet, han fick händerna på den men den gick i ändå, kul att få avgöra, menade Tevin.

Ånge hade flera fina chanser och var tämligen överlägsna Valbo i första. Kanske borde man gjort något mer mål.

– Vi är klart bäst första halvlek med bra variation och stora ytor bakom deras lagdelar. Vi tar också tag i det igen efter deras kvittering vilket är mycket bra, säger tränare Benny Mattson.

I andra halvlek jämnade det ut sig något. Hemmalaget hade mycket boll och försökte ta sig igenom Ånges försvar. Man lyckade också några gånger men då fanns turen på Ånges sida.

– Vi blir lite försiktigare i andra och de spelar oerhört bra försvar. Vi visste att det inte skulle bli någon enkel match, Valbo är bra på fasta situationer också, säger Mattson.

Vid ett par tillfällen var kvitteringen dock nära. Först brände hemmalaget en straff och sedan när man rann igenom och skulle sätta dit den så sträckte sig Valbospelaren olyckligt. Ändå kändes det som om Ånge hade koll på matchen.

– Vi är det bättre laget och jag tycker vi är värda segern, säger Benny som också berömde sin målvakt.

– Robin är där och vaken hela tiden, han kommer ut på många långbollar och gör det riktigt bra.

I toppen är nu Ånge åtta poäng efter ledande Team TG FF som bara fick oavgjort mot Härnösand och det är fem omgångar kvar och 15 poäng att spela om. Närmast väntar Selånger hemma nästa lördag.

Mer läsning

Annons