Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tung förlust för Ånge i seriefinalen

/
  • Tränaren Benny Matsson rasade över Hudiksvalls Johan Brolins tackling mot Ånges Tarik Moore Azille som gav ett gult kort.

Trots en man mer i över en halvlek föll Ånge i den heta seriefinalen borta mot Hudiksvall.

Annons

Ånge fick ett jätteläge i seriefinalen på bortaplan mot svåra serieledaren Hudiksvall.

Efter 41 minuter drog hemmalagets Johan Brolin på sig sitt andra gula kort på bara några minuter och fick lämna banan.

Medan hemmatränaren Janne Westin tyckte att det andra kortet var billigt, hade Ångetränaren Benny Matsson desto mer att säga om det första.

– Jag tycker att det är en fruktansvärd tackling han sätter in på Tarik (Moore Azille). Det hör inte hemma på en idrottsarena, säger han och fortsätter:

– Det är ett solklart rött kort direkt och flera matchers avstängning. Nu fick han visserligen ett till gult strax efter, men för att kunna stävja sådana där saker måste domarna visa rött direkt. Jag är besviken på att de inte gör det, säger Matsson, vars lag hade den bästa chansen i den första halvleken då Musa Dibba nickade över från nära håll.

– Jag tycker vi hade kontroll på matchen tills deras ledningsmål kommer. Det är ju tyvärr slarv i försvaret som ställer till det, säger Ångetränaren.

Och hemmalagets ledningsmål föll när en kvart återstod av matchen, och samtidigt försvann en del av energin som Ånge fått med sig efter Hudiksvallsutvisningen

– Dom får jätteenergi av målet och vi blir lite stressade och får inte till de där heta chanserna vi hade behövt. Hudiksvall är bra och noggranna i försvaret, men vi borde kanske ha kunnat skapa lite mer, säger Matsson.

I slutet utökade i stället hemmalaget ledningen till 2–0 och Ånge fick se sig slagna för andra gången under säsongen.

– Ja, klart att det var en viktig match med viktiga poäng, men vi får repa oss nu och ta oss an de två sista matcherna innan uppehållet, säger lagets tränare Benny Matsson.

Innan sommaruppehållet väntar IFK Östersund och Härnösand på bortaplan.

Läs också: Brolins svar: "Absolut inte för att skada"

Mer läsning

Annons