Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veteranens miss fällde Selånger

/
  • Seriens skyttekung Daniel Andersson hade precis som de andra Selångerspelarna en tung kväll hemma på Bergsåkers IP.
  • Det var hård kamp lagen emellan på Bergsåkers IP. Här går Selångers Felix Häggström omkull efter en duell med HFF:s Mohammed Bangura.
  • Petter Andersson var på jakt.
  • Petter Andersson och Härnösands målvakt William Amamoo gick in hårt...
  • ...vilket fick Amamoo att bli liggande.
  • Selångers Stefan Grönlund i en luftduell med Härnösands Mohammed Bangura.
  • Närkamperna var många i matchen.

Kampfyllt, temposvagt och uselt passningsspel. 0–0 hade varit ett fullt logiskt resultat mellan Selånger och Härnösand i den viktiga matchen på Bergsåkers IP. Då kom misstaget som avgjorde till gästernas favör.
– Det får bara inte hända, sa en olycklig Christoffer Brännström.

Annons

I bland är idrotten grym. Christoffer Brännström hade kommit tillbaka efter en del skadeproblem och var återigen med i startelvan. Mittbacksgeneralen fick dessutom iklä sig rollen som lagkapten i avstängde Per Nymans frånvaro.

Under större delen av onsdagens match höll han ihop backlinjen och agerade med sedvanlig pondus.

Gästande HFF rivstartade dock med en stolpträff från Abraham Lansana efter bara 30 sekunder. Knappa halvtimmen senare hade man ytterligare ett bra läge. Gästerna såg också något hetare ut i närheten av straffområdet.

Men länge såg det ändå ut som att båda skulle få nöja sig med en poäng.

Matchen präglades av kamp och ovårdat passningsspel. Inte sällan blev spelarna liggande i gräset efter täta närkamper. Härnösands målvakt William Amamoo fick sig ett par rejäla smällar och fick ses om vid två tillfällen.

Men så i den 76:e minuten blev det ett missförstånd i Selångers backlinje och Christoffer Brännström glidtacklade bollen som en tänkt bakåtpassning till målvakten Marcus Krutzén. I stället bröts bollen av Härnösands Robin Bergman, som sedan serverade inhopparen Deldar Ibrahim till ett vidöppet mål.

– Jag bjöd på det målet. Jag kunde bara ha lagt ut den, men valde i stället att spela bak till Marcus. Orutinerat, och det får ju bara inte hända, sa Brännström direkt efter slutsignalen.

Han flyttades därefter upp i anfallet i ett försök att utnyttja hans styrka i luftrummet. Brännström fick också ett par halvchanser med huvudet, men bollen ville inte in.

– Vi har haft en liten dipp nu det senaste och det vill sig inte riktigt. Det är så oerhört viktigt att vinna de här jämna matcherna men vi får inte med oss resultaten. Vi får bara bita ihop och komma igen, så lossnar det förhoppningsvis, sa han.

Och nu vänder ju serien, vilket brukar vara till Selångers fördel.

– Ja, hösten brukar vara vår melodi.

Härnösands seger innebär att laget nu rycker ifrån Selånger i tabellen och har sju poäng ner till sjätteplatsen.

Mer läsning

Annons