Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gottne rasar över Kubens "skrivbordsseger"

/
  • Gottnes ordförande och sportchef Mats Falck är mycket besviken på en domare som sett till att Gottne blivit av med en poäng.    Foto: ROBBIN NORGREN/ARKIV

Kuben blev tilldömd segern i matchen mot Gottne av disciplinnämnden.
– Det är ett katastrofbeslut och en katastrofdomare. Vi har skickat in en överklagan till Svenska Fotbollförbundet, säger Gottnes ordförande och sportchef Mats Falck.

Annons

Gottne spelade 1–1 mot Kubikenborg hemma på Haraldsängen 30 maj. I slutet av matchen blev domaren Richard Grad från Lycksele mordhotad av två åskådare. Matchen avbröts ett tag men spelades klart.

– Han har ändrat i domarrapporten och skrivit att han bröt matchen. Han ljuger och har hittat på saker. Vi har 150 vittnen som var på matchen. De två som hotade honom hade lämnat arenan och vi spelade klart matchen. Domaren meddelade aldrig att matchen var avbruten, säger en mycket upprörd Mats Falck.

Disciplinnämnden hade möte 17 juni där man behandlade ärendet av matchen. Beslut: Disciplinnämnden beslutar att Kubikenborgs IF ska tillerkännas segern med målskillnad 3–0. Det är det normala beslutet när en match inte kan färdigspelas och arrangerande förening bedöms ha brustit i sina säkerhetsarrangemang.

Enligt domaren skulle han ha fått poliseskort från Haraldsängen.

– Det stämmer heller inte. Polisen kom dit för att han ville göra en polisanmälan mot de två personerna. Det står vi bakom. Vi som förening har skött det här som man ska göra.

Mats Falck har inte mycket till övers för den här domaren.

– Jag har ringt till domarbasen och krävt att han inte ska döma oss igen. Han har inte kompetens och det är en katastrofdomare. Han har gett oss fyra utvisningar på två matcher. Han har någonting emot oss.

Falck har försökt få tag på domaren men utan resultat.

För Gottne innebär det att man blir av med en viktig poäng i botten av mellersta trean.

– Vi gjorde en heroisk match mot Kubikenborg. Spelade klart matchen med två man mindre och fick en poäng. Och sedan kommer detta som tagit mycket energi och hela föreningen har drabbats.

Nu hoppas Mats Falck och Gottne att Svenska Fotbollförbundet ska ändra på beslutet.

– Vi har yttrat oss och skickat in en överklagan. Vi har kallat in vittnen. Jag hoppas verkligen att de inte bara lyssnar på domaren.

Mats Falck är även besviken på Kubikenborg.

– De har skrivit till förbundet och öst på. Att vi spelade fult, men de hade fler gula kort i matchen.

Mer läsning

Annons