Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storartad första seger för Timrå

En tuff start på säsongen men under lördagens match så gick det mesta rätt för IFK Timrå. 5-0 hemma mot Friska Viljor och första segern var i hamn.
– Känns jättebra att äntligen vinna, säger Timråtränaren Pontus Melander.

Annons

Efter en stor förlust mot Kubikenborgs IF i senaste omgången var det på lördags eftermiddagen dags för IFK Timrå att ställas emot Friska Viljor FC på Timrå IP. Redan i halvleksvilan så ledde hemmalaget med 2-0.

– Fram tills 3-0-målet så tycker jag att matchen var jämn. Efter det så tappade Friska Viljor spelet och öppnade upp sig väldigt mycket, säger Pontus Melander.

Enligt Pontus Melander gjordes det ändringar i Alnös försvarsspel inför matchen mot Friska Viljor. Det som ändå till slut blev den stora förändringen från de första två omgångarna var disciplinen och sammanhållningen.

– Vi spelade som en lag, på ett sätt vi inte gjort tidigare den här säsongen. Innan har folk sprungit för sig själva, men i den här matchen så sprang vi för varandra, säger han.

En spelare i matchen som Pontus Melander vill lyfta fram är Philip Lundqvist. Enligt Melander så var innermittfälltaren väldigt bra i lördagens match och styrde spelet.

I nästa omgång så väntar IFK Umeå på bortaplan för Timrå.

– Vi måste fortsätta följa matchplanen lika bra som vi gjorde i dag, säger Pontus Melander.

Mer läsning

Annons