Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det är här mitt hjärta finns"

/
  • Oskar Nordlund är tillbaka på Ljungalid.
  • Nordlund kommer spela med nummer 100 på ryggen den här säsongen. Ljunga IF fyller 100 år som förening i sommar.

Många lokala fotbollsspelare har bytt lag inför den kommande säsongen.
Oskar Nordlund stod för det allra mest oväntade klubbytet.
Målkungen från Ånge IF är redo för ett hundraårsjubileum med moderklubben i division V.
– Ljunga IF, det är allt, säger den hårdskjutande anfallaren.

Annons

Oskar Nordlund har en riktig kometkarriär bakom sig. För ett par år sedan valde han att lägga ishockeyn åt sidan och i stället satsa på fotbollen. Det resulterade direkt i en succésäsong med Ånge IF i division III i form av 22 mål och 16 framspelningar.

Det fortsatte med provträningar med GIF Sundsvalls U21-lag och Umeå FC, och något år senare blev det 16 mål och en toppstrid i division II med Ånge förra säsongen.

Då valde Oskar Nordlund att ta ett minst sagt oväntat karriärssteg. Han skrev på för Ljunga IF i division V.

– Ånge och jag kom inte riktigt överens om vissa bitar, som att jag inte fick ersättning för missad arbetstid. Då måste jag tyvärr välja jobbet före fotbollen, förklarar Nordlund som jobbar på ICA i Fränsta.

Hur tror du att folk reagerade på ditt val?

– Jag vet inte vad folk tycker om mig, men en stor del kan säkert tycka att jag är dum i huvudet och inte förstår. Samtidigt är det vissa som jag pratat med som förstår varför jag gör det.

När Nordlund väl bestämt sig för att lämna Ånge IF var det inte svårt att bestämma sig om framtiden även om lag som Selånger, Skellefteå och Boden hörde av sig.

– För mig har det varit Ljunga sedan barnsben, även om jag blev tvingad att spela i Fränsta ett tag under ungdomsåren för att vi hade för lite folk i Ljunga, säger han om moderklubben där både hans pappa och farfar tidigare spelat.

Vad betyder Ljunga IF för dig?

– Allt. Ljunga IF, det är allt. Jag håller på tre lag inom fotbollen. Det är Arsenal, Bayern München och Ljunga IF.

Varken Arsenal eller Bayern München hörde av sig och därmed lär Nordlund ösa in mål i division V den här säsongen. En säsong som blir speciell för hans älskade Ljunga.

Föreningen firar 100 år – och gissa vilket nummer Oskar Nordlund kommer att ha på tröjan.

– 100 år för den bästa föreningen som finns, det händer en gång det. Och det är en stor ära för mig att spela med nummer 100, säger han och blickar ut över Ljungalid.

Så vad kan vi förvänta oss av den snabbe, fysiske och hårdskjutande anfallaren i division V?

– Jag kommer försöka göra mitt bästa, göra så många mål som möjligt och hjälpa laget. Men jag tror att vi bara spelar 16 matcher och det är ju löjligt lite. Klart man vill göra 25, 30, 40 mål när vi firar 100, men det är inte det viktigaste. Det här året vill jag att det ska gå bra för laget. Det är 100 år, och det händer bara en gång, säger Oskar Nordlund.

Målkungen som kommit hem till Ljunga IF.

Mer läsning

Annons