Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sen kvittering mellan Nedansjö och Kovland – dramatisk sista omgång väntar

Det blev inget firande av seriesegern för Kovlands IF när laget spelade lika mot Nedansjö IK.
Nu avgörs fotbollsfemman i sista omgången.

Annons

Under söndagen hade serieledarna Kovlands IF kunnat säkra sin biljett från division 5 till division 4. Men så blev det inte när Nedansjö IK:s Gabriel Lundgren i 84 minuten kunde göra lagets första och enda mål. Men det räckte för att hålla serien vid liv och ett lika reslutat, matchen slutade 1–1.

– Vi måste få igång vårt spel och komma in mer i matchen, det tar vi med oss från i dag och det kommer vi jobba mer med under träningarna, säger Kovlands IF:s tränare Fredrik Åhsén.

Striden om förstaplatsen i serien fortsätter och Nedansjö IK har en match mindre spelad eftersom mötet med Alnö 2 tidigare i september blev uppskjutet.

Den sista omgången nästa helg blir högdramatisk. Då möter Nedansjö Medskogsbrons BK borta – samtidigt som Kovlands IF har bortamatch mot Ljustorps IF.

– Vi ska göra vad vi kan för att vinna. Sen får vi ta ett snack i laget om hur vi kommer att göra med spel i division 4. Men vinna det vill man allt göra, säger Nedansjö IK:s tränare Lars Sjödin.

I 64:e minuten blir Nedansjö IK:s Viktor Bergman Gullmark utvisad och laget lyckas ändå kvittera med en man mindre plan.

– Det är inga konstigheter eller något vi mer kommer att diskutera. Utvisningar händer i jämna matcher som dessa, säger Lars Sjödin.

MATCHFAKTA:

Nedansjö IK–Kovlands IF 1–1 (0–1)

Målen: 1–0 (19) Jesper Eliasson, 1–1 (84) Gabriel Lundgren.

Domare: Nilla Sjöberg, Alnö.

Publik: 121.

Mer läsning

Annons