Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter EM-succén – nu är Lagerbäck tillbaka i blågult

Lars Lagerbäck mer eller mindre helgonförklarades efter att ha tagit Island till EM och sedan genom gruppspelet. Nu är han tillbaka i det svenska landslaget, enligt uppgifter till SVT.

Annons

Lars Lagerbäck, Islands mirakelman, är tillbaka i blågult efter EM-succén.

Det var rent av ett mirakel att se lilla Island i ett europeiskt mästerskap. Hela världens blickar riktades mot svensken Lars Lagerbäck - förbundskaptenen som lyckats ta Island till sitt första mästerskap någonsin.

Nu meddelar den tidigare svenske förbundskaptenen, som under sin tid som ledare för svenska landslaget inte var landets mest populäre man, att han kommer tillbaka till blågult. Han kommer att fungera som rådgivare i nye förbundskaptenen Janne Anderssons ledarstab, meddelar Andersson i programmet Sommar i P1.

– Första steget är Holland-matchen, sedan tar vi det därifrån. Det är en ny roll för Lasse och mig men min förhoppning och tro är att vi kommer att hålla på ett bra tag tillsammans, säger Andersson till SVT.

Lagerbäck kommer alltså att vara med redan under samlingen inför VM-kvalsmatchen mot Holland 6 september.

– Att ta del av Lasses erfarenhet är ovärderligt för mig, säger Janne Andersson.

68-årige Lagerbäck var förbundskapten för det svenska fotbollslandslaget mellan 1998 och 2009, och han ser fram emot att jobba i blågula dressen igen.

– Det känns jätteskoj. Jag känner Janne sedan tidigare, han är en person som jag både uppskattar och respekterar. Dessutom är det roligt att hålla fortsatt kontakt med fotboll på elitnivå, men det är Janne som ytterst styr mitt uppdrag, vad jag ska göra och inte göra", säger Lagerbäck på svenskfotboll.se

LÄS MER:

Ari Skúlason om hyllningarna på Island – och Lagerbäcks sista ord

Lagerbäcks lycka efter ofattbara vändningen: "Känns ännu mer speciellt med Island"

Lagerbäcks nya superskräll – Island tog historisk EM-poäng mot Portugal

Mer läsning

Annons