Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter kritiken – Emil Forsberg om nyckeln mot Belgien: "Det måste vi förbättra"

Artikel 1 av 1
EM-2016
Visa alla artiklar

Noll skott på mål på 180 minuter. Sverige måste få i gång anfallsspelet för att EM-resan inte ska ta slut mot Belgien.
”Det är all in som gäller”, säger Emil Forsberg.

Annons

Sverige har gjort ett mål på två EM-matcher och det målet var ett självmål. Det svenska laget har själva inte åstadkommit ett enda skott på mål under 180 minuters spel.

– Det är något vi måste förbättra, sista tredjedelen. Mot Italien håller vi i bollen bra, men sista tredjedelen måste vi vara lite vassare, säger Victor Nilsson Lindelöf.

Vad mer konkret kan det handla om?

– Vi måste vara lite mer kreativa, det är väl det.

En av spelarna som förväntats stå för offensiven i det svenska laget är Emil Forsberg. Han blev utbytt mot Italien senast och var väldigt besviken över sin insats då.

– Nu är det bara Belgien kvar och det är all in som gäller. De har ett väldigt bra lag med många skickliga individer, säger Forsberg.

Om anfallsspelet konstaterar han:

– Det är viktigt att hålla i bollen när man har den. Det gjorde vi bra mot Italien, vi vilade med boll. Men vi kan bli ännu bättre.

Forsbergs ersättare i matchen mot Italien var Jimmy Durmazsom såg hela den första matchen från sidan och kom in med drygt tio minuter kvar senast.

– I första halvlek har vi bra med boll, vi spelar runt och kommer till bra inläggschanser. Vi skapar halvchanser, men vi kommer inte till de riktigt heta chanserna och det måste vi slipa på ännu mer, säger han.

Vad ska ni göra för att förbättra anfallsspelet?

– Vi måste våga ännu mer. Våga slå vår kille på kanten eller i mitten. Vi måste våga ta övertaget mot vår motståndare. Då öppnas ytor för deandra spelarna.

Hur går tankarna inför matchen mot Belgien?

– Vi har stora chanser. Vi möter ett Belgien som är ett väldigt bra landslag, men chansen finns där. Nu är det allt eller inget och vi är bra på det.

Alla artiklar i
EM-2016
Annons