Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emil Forsberg med på UEFA:s udda lista – eller ska vi säga "Fosh-berry"?

Emil Forsberg är en av Sveriges nyckelspelare i EM i Frankrike. Men Sundsvallssonens efternamn verkar vara svårt att uttala. Enligt UEFA är Forsberg ett av mästerskapets mest tuffa efternamn att ge sig på för en kommentator som inte kan svenska.

Annons

Forsberg är enligt UEFA ett av de mest svåruttalade namnen under EM.

Det är bara en dag kvar tills sommarens stora höjdpunkt sparkar igång. Frankrike-Rumänien inleder EM-festen som kommer pågå en månad framåt, men det är på måndag den stora matchen väntar för de svenska fansen.

Sverige mot Irland, i Paris, i en måstematch för Erik Hamréns landslag. Tre poäng där och chanserna är goda för en plats i åttondelsfinalerna.

LÄS MER: Zlatans hyllning till Emil Forsberg: "En spelare på väg upp i svensk fotboll"

En av huvudfigurerna i Sverige som måste leverera är Emil Forsberg. Efter en fantastisk säsong i RB Leipzig och några imponerande matcher i landslaget ses Sundsvallssonen som det största offensiva hotet tillsammans med Zlatan Ibrahimovic.

Men det kan bli knepigt för kommentatorer under EM, menar UEFA. Forsberg är tydligen ett av de mest svåruttalade efternamnen i den svenska truppen. Därför har UEFA gjort en uttalslista för de lite mer krångliga efternamnen. Till exempel ska Forsberg uttalas Fosh-berry.

Nedan följer alla svenska efternamn på uttalslistan:Andreas IsakssonEe-sak-son Victor Nilsson LindelöfLin-de-love Martin OlssonOol-son Albin EkdalEe-ek-dal Emil ForsbergFosh-berry Kim KällströmShell-strome Marcus BergBerry Emir KujovicKu-yo-vitch

LÄS MER: Emil Forsberg om formtoppen inför EM – och samarbetet med Zlatan Ibrahimovic: "Väldigt enkelt att spela med honom"

Mer läsning

Annons