Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emil Forsbergs egna ord om skadan: "När jag fick träna igen blev det känslosamt"

Emil Forsberg gjorde comeback på fotbollsplanen för ungefär två veckor sedan. Nu talar han ut om den mystiska skadan som har hållit honom borta från spel i flera månader.
– Vi hade så många viktiga matcher och jag ville inte missa någon. Så här i efterhand kan man tycka att det var naivt av mig, skriver Sportbladet.

Annons

Emil Forsberg var äntligen tillbaka på fotbollsplanen efter en lång skadefrånvaro. Vad det var för typ av skada kunde ingen svara på och ett tag kändes det som att VM var i fara för landslagsstjärnan.

Nu väljer Emil Forsberg att prata om skadan och säger att han har haft problem sedan i somras.

– Vi hade så många viktiga matcher och jag ville inte missa någon. Så här i efterhand kan man tycka att det var naivt av mig. Men där och då tänkte jag inte så, säger han och fortsätter:

– Jag började känna smärta i lårmuskeln efter en duell i en match mot Hoffenheim. Men jag ville inte kliva av eftersom vi redan hade gjort våra tre byten, så jag bet ihop och spelade färdigt. Kanske var det ett misstag. Jag vet inte om det förvärrades på grund av det, säger han.

Läs också: Emil och Shanga Forsbergs fina julgåva till behövande familjer i Sundsvall

I fjol var Forsberg lysande för RB Leipzig och svarade för hela 22 assist under säsongen – flest av alla spelare i Europas största ligor.

Den här säsongen som har präglats av skador och frånvaro har han bara stått för två assist.

– Svårt att säga varför. Jag har ändå gjort bra prestationer och jag vet vad jag går för. Om jag får vara frisk kan jag ligga på 15-20 poäng. När jag fick träna igen blev det känslosamt. Jag var så exalterad inför min första träning att jag bara kunde sova två timmar på natten. säger Emil Forsberg.

LÄS OCKSÅ:

Emil och Shanga Forsberg ska bli föräldrar: "Har inte berättat för Roffe än"

Klippet som får fansen att hoppas – nu är Emil Forsberg tillbaka i träning efter skadan

Mer läsning

Annons