Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ex-giffaren om spelstoppet på misstänkta matchen: "Vi spelare går bara ut och kör"

Svenska Spel har valt att stoppa allt spel på Assyriska FF tills vidare, rapporterar UNT. Anledningen är att man fått in rapporter om avvikande oddsrörelser. "Jag har läst om det, men vi spelare går bara ut och kör. Vi behöver poängen", säger ex-giffaren Daniel Sliper.

Annons

Daniel Sliper i GIF-tröjan.

När Sirius och Assyriska möts i Södertälje på söndag går det inte att spela på matchen hos Svenska Spel, skriver UNT.

Anledningen är att man valt att stoppa allt spel på Assyriska tills vidare.

– Vi har tagit bort Assyriska från vårt spelutbud och erbjuder inga spel på laget tills vidare. Anledningen är att vi har fått rapporter från bland annat Uefa/Betradar och Svenska Fotbollförbundet om avvikande oddsrörelser på Assyriskas matcher. Vi har inte sett något i avvikande våra egna system, men mot bakgrund av den externa informationen har vi tagit bort Assyriska, säger Svenska Spels presschef Andreas Jerat till UNT.

– Vi vill erbjuda spel på riktiga matcher där utfallet i matchen avgörs av det som sker på planen. Vi sätter spelsäkerheten högst och misstänker vi att det inte är sportsliga prestationer som avgör så plockar vi bort matchen, fortsätterJerat.

Förre GIF-spelaren Daniel Sliper, nu i Assyriska, läste om nyheten på nätet.

– Tråkigt att det skrivs i det ämnet om ens klubbnamn. Det är ingenting som vi spelare hört eller vet något om. Vi går ut och vill vinna matchen, vi behöver poängen, säger Sliper.

– Förmodligen är det någon som spelat för väldigt mycket pengar, annars skulle de väl inte göra så här.

Hans Assyriska är indragna i bottenstriden med 13 poäng på 14 omgångar.

– Poängen vi tappat har vi slarvat bort tycker jag. I många matcher har vi varit det bättre laget i spelet med boll, men i straffområdet behöver vi rätta till lite, säger han.

Själv är mittfältaren på väg tillbaka i fullt slag efter en skada.

– I början gjorde jag lite mål, sedan fick jag problem med ljumsken och när jag var tillbaka hade laget vunnit. Nu har jag inte spelat från start, men hoppat in. På sistone har det gått bra och det är i höst jag ska vara redo, säger han.

Mer läsning

Annons